Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Equinor își optimizează portofoliul de petrol și gaze și achiziționează Suncor Energy UK

egyptoil-gas.com
equinor

Equinor UK Limited a achiziționat Suncor Energy UK Limited, întrucât a semnat un acord în acest sens la 3 martie, relatează Trend cu referire la companie, scrie trend.az.

Costul tranzacției s-a ridicat la 850 de milioane de dolari și include o participație neoperată de 29,89% în câmpul petrolifer Buzzard aflat în producție, o participație operată suplimentară de 40% în dezvoltarea Rosebank și angajații Suncor stabiliți în Marea Britanie care lucrează cu aceste active.

Philippe Mathieu, vicepreședinte executiv pentru ExplorationandProduction International, a precizat că tranzacția corespunde politicii companiei de optimizare a portofoliului de petrol și gaze și de consolidare a activității în țările de bază ale companiei.

"Ne bazăm pe poziția noastră de lungă durată de partener energetic extins în Marea Britanie, consolidându-ne poziția de furnizor de energie de încredere în Europa, continuând în același timp să ne îndeplinim ambiția de a deveni o companie net-zero", a spus el.

Equinor își propune să exploreze din ce în ce mai mult volume în zone mature, unde descoperirile pot fi legate de infrastructura existentă pentru a maximiza valoarea investițiilor și pentru a minimiza emisiile.

Compania este responsabilă pentru 70 la sută din producția de petrol și gaze din Norvegia. Equinor spune că este pe cale să mențină producția profitabilă din platforma continentală norvegiană la nivelul actual până în 2030.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.