Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Eram în stare gravă, apoi am fost adusă cu salvarea la urgențe' - Povestea unei experiențe la limită

Radu Pop
Sanador
cancer ovarian

Febra, frisoanele, durerile severe de spate și urina tulbure sunt doar câteva dintre semnele și simptomele care pot indica o afecțiune a rinichilor. Este și cazul Alexandrei, în vârstă de 71 de ani, care mai trecuse prin încercări dificile. Pacienta fusese diagnosticată cu cancer ovarian, a fost operată și a urmat tratamentul specific. Deși operația a decurs fără probleme, după un timp, treptat, a început să se simtă slăbită și cu o stare generală rea, dar, de această dată, durerile și disconfortul erau diferite de cele de la primul diagnostic.

Starea de sănătate a Alexandrei se agrava de la o zi la alta. În cele din urmă, a ajuns la Spitalul Clinic SANADOR, la Compartimentul de Primiri Urgențe. După mai multe investigații medicale, s-a pus și diagnosticul de pionefroză stângă. Pionefroza descrie acumularea de urină purulentă într-un sistem colector renal blocat (obstruat) și poate duce la pierderea rapidă și completă a funcției renale, provocând distrugerea rinichiului. Astfel, în lipsa tratamentului potrivit, administrat cât mai rapid, pionefroza conduce spre insuficiență renală și deces.

„Am sunat la SANADOR, eram în stare gravă, iar ulterior am fost adusă cu salvarea la camera de gardă. În urma efectuării unei ecografii renale și a unei tomografii abdominale, s-a decis intervenția de urgență”, își amintește Alexandra.

După stabilirea diagnosticului, Alexandra a fost imediat preluată de Conf. Dr. Marcian Manu, medic primar urologie și Șeful Secției de Urologie de la Spitalul Clinic SANADOR. În cazul Alexandrei, pentru că infecția era destul de întinsă, iar rinichiul stâng fusese compromis din punct de vedere funcțional, singurul tratament posibil era o operație de urgență de nefrectomie totală stângă. Intervenția s-a putut efectua întrucât celălalt rinichi era sănătos și, în acest fel, funcția renală generală a pacientei nu a fost afectată. Intervenția chirurgicală a fost realizată la Spitalul Clinic SANADOR de echipa condusă de Conf. Dr. Marcian Manu, iar Alexandra a fost externată la 4 zile după operație, fără complicații.

„Am dat peste niște oameni cum nu mi-am putut imagina că mai există. Sunt o norocoasă! În primul rând, vreau să-i mulțumesc domnului Conf. Dr. Marcian Manu, este un profesionist desăvârșit. Datorită lui, eu trăiesc acum! El este medicul care își demonstrează vocația zilnic. Întregul personal medical a fost alături de mine, mi-a dat curaj, am simțit grijă, ceea ce denotă că într-adevăr își fac meseria cu pasiune. Nu în ultimul rând, îi mulțumesc doamnei Dr. Rucsandra Manu, care mi-a rezolvat, ani de zile, pietrele la rinichi prin litotriție extracorporală, ESWL, fără operație”, povestește Alexandra.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu afecțiuni urologice au acces la consultații de specialitate asigurate de medici de elită, la analize de laborator, teste imagistice performante, cum ar fi, ecografie renală, tomografie computerizată, examen RMN, precum și la alte investigații diagnostice avansate (cistoscopia), pentru stabilirea unui diagnostic rapid și precis. Ori de câte ori este posibil, în funcție de diagnostic și de starea clinică a pacientului, medicii aleg să folosească tehnici minim invazive, cu multiple avantaje pentru pacienți: complicații puține, spitalizare redusă și recuperare foarte rapidă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.