Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ERATĂ

DNA

ERATĂ LA TITLU: Afaceristul care a `ÎNGROPAT` doi foști miniștri A LOVIT din nou - Gheorghe Ciorbă e OMUL care A CUMPĂRAT INFLUENȚĂ de la consilierul ministerial reținut de DNA

Surse oficiale informează cu privire la informațiile din prezenta știre că omul de afaceri Gheorghe Ciorbă nu este una și aceeași persoană cu omul de afaceri implicat în dosarul de mare corupție denumit generic „Caltaboșul”, după ce, anterior, surse judiciare au afirmat acest lucru.

Reluăm știrea în forma corectă:

Un detaliu exploziv iese la iveală după reținerea consilierului ministerial de la Ministerul Dezvoltări, acela că oficialul s-a lăsat cumpărat de un om de afaceri, Gheorghe Ciorbă.

Surse oficiale arată că acesta nu este același om de afaceri Gheorghe Ciorbă, implicat în dosarul de mare corupție al foștilor miniștri Decebal Traian Remeș și Ioan Avram Mureșan, aceasta fiind o coincidență izbitoare de nume, profesie și locație.

Acum, Gheorghe Ciorbă a fost plasat sub control judiciar de către procurorii DNA în dosarul consilierului din cadrul Ministerului Dezvoltării reţinut în cursul zilei de miercuri.

Citește și: Tribunalul București trimite AGENTUL PROCEDURAL după Florin Cîțu la Guvern și în Modrogan 1 ...

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus extinderea acţiunii penale faţă de  inculpatul Viorel Dinu, consilier evaluare - examinare în cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei - Serviciul Corp Control, şi pentru aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă”, a transmis, joi, DNA.

Procurorii precizează că, în aceeaşi cauză, s-a mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi control judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de un om de afaceri, pentru infracţiunea  de dare de mită.

”În luna iunie 2021,  inculpatul Dinu Viorel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins şi ar fi primit suma de 50.000 lei, prin intermediar, de la omul de afaceri, susţinând că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) şi ar fi promis că îi va determina pe aceştia să  admită o contestaţie formulată de firma la care omul de afaceri era director executiv, ca urmare a excluderii de la o licitaţie la care firma participase, contestaţie care a fost admisă”, a transmis DNA.

Citește și: Se ZGUDUIE ministerul de INTERNE - Pretinse fapte penale de ABUZ în SERVICIU și DELAPIDARE..

Consilierul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie a magistraţilor Tribunalului Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.