Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan a dat lovitura la negocierile cu Putin: gazul destinat Germaniei ajunge în Turcia

erdogan putin erdogan

Gazprom a convenit cu reprezentanţii Turciei să poarte în regim de urgenţă un dialog cu privire la direcționarea, prin Turkish Stream, a livrărilor de gaze care erau livrate prin conducta Nord Stream, a anunțat în direct la Pervîi Kanal, preşedintele companiei Aleksei Miller.

''Partea turcă, evident, că a manifestat un interes deosebit, a fost de acord cu colegii noștri, în special, la nivel corporativ, cu ministrul energiei al Turciei cu faptul că trebuie să începem dialogul foarte, foarte repede, literalmente de la începutul săptămânii viitoare'', a spus Miller, informează RADOR.

Potrivit acestuia, în urma dialogului, vor începe discuții privind stabilirea volumelor livrate și calendarul proiectului. El a adăugat că Turcia a fost de acord să creeze o platformă comercială care ar putea deveni un indicator de preț pentru livrările de gaze către consumatori.

Pe 14 octombrie, președintele turc Recep Tayyip Erdoğan, a declarat că el și președintele rus Vladimir Putin au dispus ministerelor energiei din cele două țări să înceapă să lucreze cât mai curând posibil la iniţiativa creării unui hub de gaze, urmând să fie efectuată o analiză comună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.