Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan a depus plângere împotriva principalului partid de opoziţie pentru insultă

recep-tayyip-erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a depus marţi o plângere împotriva principalului partid de opoziţie CHP pe care l-a acuzat de insultă după ce formaţiunea politică a denunţat 'o lovitură de stat autoritară' împotriva mass-media şi a opoziţiei, relatează AFP. 

Plângerea a fost depusă de avocatul său împotriva tuturor membrilor Partidului Republican al Poporului (CHP, social-democrat), între care şi liderul partidului, Kemal Kilicdaroglu, a precizat sursa citată. 

Parchetul trebuie acum să decidă dacă va deschide sau nu o anchetă. 

'Turcia traversează o lovitură de stat autoritară organizată de palatul prezidenţial' după puciul eşuat din 15 iulie, a declarat luni CHP după o reuniune a partidului prezidată de Kemal Kilicdaroglu. 

'Situaţia politică actuală reprezintă o ameninţare gravă la adresa libertăţii poporului nostru şi a viitorului ţării noastre', a adăugat el.

Kemal Kilicdaroglu i-a luat la început apărarea lui Erdogan după lovitura de stat eşuată. Preşedintele turc şi-a retras apoi plângerile depuse împotriva liderului CHP care l-a numit 'dictator fără valoare'. 

Mii de turci, simpli cetăţeni, jurnalişti şi chiar o fostă Miss Turcia, au fost urmăriţi în justiţie în ultimii ani pentru presupuse insulte la adresa preşedintelui Erdogan, însă majoritatea plângerilor au fost clasate.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.