Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan a lansat o operațiune de culise: percheziții mamut în Turcia / 200 de persoane au fost arestate

BBC
politie turcia

Erdogan a lansat o operațiune de culise: percheziții mamut în Turcia / 200 de persoane au fost arestate

Autorităţile din Turcia au anunţat arestarea a aproape 200 de oameni înainte de sărbătoarea de Anul Nou, inforemază Rador Radio România, totul în operațiunea intitulată „Heroes-37”.

Toţi cei reţinuţi sunt suspectaţi de legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic. Ministrul de interne a declarat că operaţiunile poliţiei soldate cu arestări au avut loc simultan în mai mult de 30 de localităţi şi oraşe, inclusiv Ankara şi Istanbul. Statul Islamic a revendicat recent mai multe atacuri mortale pe teritoriul Turciei.

Suspecții capturați în cadrul operațiunii Heroes-37 plănuiau să atace biserici și sinagogi din Istanbul, a declarat Yerlikaya pe platforma de socializare X.

Citând surse de securitate, agenția de știri turcă de stat Anadolu a arătat că trei suspecți erau reprezentanți de rang înalt ai Statului Islamic și a adăugat că unul dintre ei plănuia un atac asupra ambasadei irakiene din Ankara. Anadolu nu a oferit alte detalii despre suspecți sau despre operațiuni.

Contextul din Turcia

Autoritățile au intensificat operațiunile împotriva Statului Islamic și a militanților kurzi în ultimele săptămâni, după ce aceștia din urmă au detonat o bombă în apropierea unor clădiri guvernamentale din Ankara la 1 octombrie.

Situație tensionată și-n Franța

Franţa va avea un număr mare de poliţişti şi soldaţi desfăşuraţi pentru sărbătorile de Anul Nou din acest weekend, din cauza ameninţării teroriste foarte ridicate cu care se confruntă ţara, a declarat vineri ministrul de interne Gerald Darmanin (mai multe, aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.