Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan a produs stupoare în întreaga lume, făcând o fetiță să plângă. Ce a îndemnat-o liderul turc să facă / VIDEO

The Times of Israel
erdogan

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a produs stupoare când, în timpul unui discurs rostit în sudul Turciei, a adus pe scenă o fetiţă îmbrăcată în uniformă militară, pe care a îndemnat-o "să moară ca un martir", în timp ce aceasta plângea, a relatat miercuri publicaţia belgiană Le Soir, potrivit agerpres.ro

În cursul congresului formaţiunii sale, Partidul Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP), desfăşurat în oraşul Kahramanmaras, în 24 februarie, preşedintele turc a decis să urce pe scenă o fetiţă îmbrăcată în uniforma forţelor speciale. Timorată, ea i s-a alăturat lui Erdogan, care a declarat: "Dacă va muri ca un martir, va fi acoperită cu un drapel, cu voia lui Allah!", relatează Le Figaro. 

"Ea este pregătită pentru orice" , a adăugat preşedintele turc, în timp ce fetiţa părea vizibil speriată, completează Le Soir.

Decizia Guvernului în cazul jurnalistului slovac ucis în stil mafiot: Recompensă URIAŞĂ pentru prinderea criminalilor

El a îmbrăţişat-o, fiind aclamat de mulţimea din sală, care scanda: "Şefule, du-ne la Afrin!", în timp ce preşedintele turc ţinea un discurs de susţinere a trupelor turceşti angajate în Siria.

Șefa ÎCCJ, gest fără precedent față de Kovesi: Gafă uriașă sau mesaj clar pentru șefa DNA / VIDEO

Scena, care a fost difuzată în direct de televiziunea naţională, a generat rapid polemică. "Să faci să vină un copil pe scenă în faţa a mii de persoane şi să-i binecuvântezi moartea este o mare eroare. Niciun copil nu ar trebui vreodată să fie în umbra armelor şi ca faţă a războiului", a declarat Veli Aqbaba, vicepreşedintele Partidului Republican al Poporului (CHP) principalul partid al opoziţiei pentru Daily Telegraph. Lui i s-a alăturat rapid şi Partidul Democrat al Popoarelor (HPD) . Pe contul său de Twitter, partidul a denunţat cuvintele lui Erdogan.

În timp ce ONU a declarat un armistiţiu umanitar de 30 de zile în Siria, din 25 februarie, încă de a doua zi guvernul turc a anunţat că noi unităţi ale forţelor speciale, ale poliţiei fuseseră desfăşurate în nord-vestul Siriei. O manevră care lasă să se presupună confruntări urbane împotriva miliţiei kurde din Unităţile de apărare a poporului (YPG). Turcia şi-a exprimat duminică intenţia de a combate organizaţii teroriste în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.