Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa ÎCCJ, gest fără precedent față de Kovesi: Gafă uriașă sau mesaj clar pentru șefa DNA / VIDEO

captura YouTube
gafa greseala Tarcea

Moment incredibil la prezentarea Bilanțului DNA! Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea,  a lăsat-o pe Laura Codruța Kovesi cu mâna întinsă. Mai exact, la Bilanțul DNA, după ce președinta ÎCCJ, Cristina Tarcea, a terminat discursul, procurorul-șef al DNA s-a dus către acesta cu scopul de a-i mulțumi. Laura Codruța Kovesi i-a întins mâna, însă Cristina Tarcea a refuzat să facă același lucru, lăsând-o pe șefa DNA cu mâna întinsă.

Tarcea a recunoscut că este prima oară când şi-a pus întrebarea dacă preşedintele ÎCCJ trebuie să participe la bilanţul DNA.

„Nu mă pot abţine să nu precizez că particip la al cincilea bilanţ al DNA şi nu ştiu dacă mă înşel, dar parcă în alţi ani masa de la prezidiu era mai lungă şi mai încăpătoare. Vremurile sau vremea, nu pot să-mi dau seama. Tot datorită vremurilor şi vremii, mărturisesc că e prima oară când mi-am pus întrebarea dacă preşedintele ÎCCJ trebuie sa participe la bilanţul DNA", și-a început  Tarcea discursul.

La prezentarea Raportului anual de activitate al Direcției Naționale Anticorupție pentru anul 2017, Cristina Tarcea a spus că trebuie observate problemele din sistem, care creează suspiciune şi neîncredere.

Dezvăluirea serii despre Klaus Iohannis: Sorin Roşca Stănescu, anunţ interesant: 'Se va victimiza şi va semna revocarea'

„Eu cred că este momentul ca, înlăturând tot ce este minciună şi manipulare în spaţiul public, să observăm obiectiv cauzele din interiorul sistemului nostru, care creează suspciune şi neîncredere şi să le înlăturăm. Mă refer în general la justiţiei. Nu putem să ne prefacem că nu vedem când sămânţa neîncrederii a fost sădită şi începe să dea roade. Mi-aş dori ca atacurile din ultima perioadă să nu-i intimedeze pe cei care luptă pentru justiţie. Doar o societate curată este cheia succesului spre democraţie şi modernitate”, a spus Cristina Tarcea.

„Deşi suntem la un moment de bilanţ în care se spun vorbe frumoase, nu putem să nu recunoaştem că justiţia trece printr-o perioadă de criză, indusă sau nu. Trebuie să conştientizăm asta. Pentru că trăim un moment în care România întreagă parcurge un curs intensiv de Drept, predat de persoane care au interese în soluţionarea propriilor cauze şi care nu au absolvit cursurile unei facultăţi de Drept”, a mai declarat Cristina Tarcea.

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a prezentat miercuri, la Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional din Bucureşti, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, raportul de activitate al DNA pe anul 2017.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.