Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan califică extinderea coloniilor israeliene drept 'o provocare absolută'

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat luni, în Bahrein, decizia Israelului de a intensifica acţiunile de colonizare în Cisiordania drept o 'provocare absolută', transmite Reuters, conform agerpres.

Declaraţia lui Erdogan a fost făcută în Bahrein, unde se află într-o vizită oficială, şi transmisă în direct de televiziunea de stat turcă.

Citeşte şi: Şase avioane de luptă şi 30 de tancuri ruseşti ajung la graniţele României

Parlamentul israelian a aprobat recent un proiect de lege controversat privind trecerea în legalitate a 4.000 de locuinţe construite fără autorizaţie de colonişti pe terenuri private palestiniene în Cisiordania ocupată, o decizie condamnată de ONU şi de Uniunea Europeană.

Luna trecută, premierul Benjamin Netanyahu şi ministrul apărării, Avigdor Lieberman, au aprobat construirea a încă 3.000 de locuinţe în coloniile din Cisiordania.

Turcia şi Israel şi-au normalizat anul trecut relaţiile, îngheţate după asaltul din 2010 al forţelor speciale israeliene împotriva navei Mavi Marmara, închiriată de o organizaţie umanitară turcă şi care intenţiona să spargă blocada impusă Gazei. Intervenţia s-a soldat atunci cu uciderea a zece activişti turci pro-palestinieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.