Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan compară politica Israelului faţă de palestinieni cu cea de apartheid

Erdogan

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a comparat luni politica Israelului faţă de palestinieni cu măsurile rasiste aplicate odinioară în Africa de Sud în cadrul sistemului de apartheid, informează agenţia DPA. 'Care este diferenţa între actualele acte ale administraţiei israeliene şi politicile rasiste şi discriminatorii practicate împotriva celor de culoare în trecutul Americii şi mai recent în Africa de Sud ?', s-a întrebat Erdogan în timpul unui eveniment desfăşurat la Istanbul şi dedicat oraşului Ierusalim.

De asemenea, liderul turc a cerut Statelor Unite să nu-şi mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, calificând un asemenea eventual transfer al sediului ambasadei SUA în Israel drept o decizie 'extrem de rea'.

Preşedintele SUA, Donald Trump, care luna aceasta se va întâlni cu Erdogan la Washington şi va efectua o vizită oficială în Israel, după ce săptămâna trecută s-a întâlnit cu preşedintele palestinian, Mahmud Abbas, a promis în timpul campaniei electorale că ambasada SUA în Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim.

În intervenţia sa de luni, preşedintele turc a criticat Israelul şi pentru iniţiativele proiectele de lege aflate în examinarea Knesset-ului (parlamentul israelian), unul vizând oprirea chemărilor la rugăciune ale moscheilor în timpul nopţii şi altul urmărind interzicerea lor totală, conform Agerpres. Israelul şi Turcia au numit anul trecut ambasadori la Ankara şi, respectiv, Tel Aviv, după ce au reuşit să-şi normalizeze relaţiile în urma conflictului diplomatic ce a urmat asaltului trupelor israeliene contra unei flotile turce care a încercat, pe 31 mai 2010, să spargă blocada instituită de Israel asupra Fâşiei Gaza, incident soldat cu moartea a zece activişti turci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.