Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan, comparat cu un șobolan de canalizare de vicepreşedintele Parlamentului Federal German - Un nou scandal diplomatic la orizont

albawaba.com|
Recep Erdogan, nervos

Ministerul de Externe al Turciei l-a convocat marţi pe ambasadorul Germaniei la Ankara pentru a protesta faţă de comentariile făcute de înalt un politician german, care l-a comparat pe preşedintele Tayyip Erdogan cu un „mic şobolan de canalizare”, notează news.ro.

„Condamnăm în termenii cei mai fermi declaraţiile jignitoare făcute de Wolfgang Kubicki, vicepreşedintele Parlamentului Federal German, despre preşedintele nostru (Erdogan) într-un discurs în timpul campaniei electorale pentru landul Saxonia Inferioară”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Turciei, Tanju Bilgic.

„(Kubicki) este complet lipsit de moralitate şi responsabilitate politică”, a spus Bilgic, adăugând că astfel de „declaraţii indecente oferă în esenţă o idee despre nivelul politic şi moral al lui Kubicki şi dezvăluie vulgaritatea lui”.

Contactat de Reuters, Kubicki a confirmat că a făcut acest comentariu în timpul unui miting electoral,  încercând să atragă atenţia asupra creşterii numărului de migranţi ilegali care se vin din Turcia pe aşa-numita rută balcanică, către Germania.

”Şobolanul de canalizare este o creatură mică, drăguţă, dar în acelaşi timp inteligentă şi vicleană, care apare şi în poveştile pentru copii”, a spus Kubicki, dând ca exemplu popularul film de animaţie „Ratatouille”.

Kubicki, un parlamentar al Partidului Liber Democrat (FDP), unul dintre partidele din coaliţia de guvernământ din Germania, a declarat că Erdogan a făcut o înţelegere bună pentru Turcia când a acceptat să reducă numărul de refugiaţi care intră în Uniunea Europeană, în 2015.

”Dar, în acelaşi timp, trebuie să remarcăm că valul de refugiaţi de-a lungul rutei balcanice (din Turcia) este din nou în creştere, ceea ce reprezintă o provocare pentru politica externă şi internă a Germaniei”, a adăugat el.

Turcia este candidată la aderarea la UE, dar negocierile au fost blocate pe fondul dezacordurilor cu privire la o serie de probleme, inclusiv situaţia în domeniul drepturilor omului, migraţia şi geopolitica.

Insultarea preşedintelui este o infracţiune penală în Turcia, unde Erdogan şi partidul său de guvernământ deţin puterea de două decenii, precizează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.