Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan e ultima speranță a ONU pentru încetarea războiului din Ucraina: va fi chemat să medieze negocierile

Anadolu Agency
Erdogan

Încetarea focului pentru acordarea de asistență civililor din Ucraina nu se întrevede la orizont, spune șeful ONU pentru ajutor umanitar. Încetarea focului în Ucraina este puțin probabilă în acest moment, dar ar putea avea loc în câteva săptămâni, a declarat Martin Griffiths, șeful Organizației Națiunilor Unite pentru ajutor umanitar, scrie Mediafax.

Citește și: Comandantul Brigăzii 36 Marine din Mariupol îl scutură pe Papa Francisc: Scoateți oamenii din mâinile Satanei, lăsați declarațiile

„În mod evident, nu avem încă o încetare a focului umanitar în partea rusă. Am intrat într-o mulțime de detalii în această privință și au continuat să promită să revină la mine cu privire la detaliile acestor propuneri. În momentul de față, dacă aș putea vorbi în numele autorităților ruse, acestea nu pun încetarea focului la nivel local în fruntea agendei lor. Încetarea focului nu se află la orizont în acest moment. Ar putea fi peste câteva săptămâni. S-ar putea să fie ceva mai mult decât atât", a spus reprezentantul ONU reporterilor din New York. Au existat coridoare umanitare sporadice care au permis unor civili să scape din orașele atacate, dar Ucraina a declarat că alte încercări au fost abandonate din cauza bombardamentelor Rusiei.

În condițiile în care se așteaptă o nouă ofensivă majoră în estul Ucrainei, Griffiths a încercat să organizeze încetarea focului la nivel local pentru ca oamenii să plece în siguranță. El a declarat că se îndreaptă spre Turcia în această săptămână pentru a discuta cu președintele Erdogan despre perspectiva de a găzdui o nouă rundă de discuții între Ucraina și Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.