Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan ia în calcul reintroducerea pedepsei cu moartea în Turcia

sinucidere

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, s-a referit duminică la posibilitatea reintroducerii pedepsei cu moartea în Turcia, abolită în 2004 în cadrul candidaturii de aderare a Ankarei la Uniunea Europeană, pentru a lupta împotriva "virusului" care tulbură ordinea publică, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Ca guvern şi stat, cunoaştem şi auzim cererea voastră. Nu putem ignora această cerere", le-a răspuns şeful statului simpatizanţilor săi care au reclamat executarea puciştilor.

Vezi şi: Băsescu, atac la Erdogan: 'Trebuie să fii paranoic...'

"Cred că guvernul va discuta cu opoziţia despre acest lucru şi fără îndoială va fi luată o decizie", a adăugat el într-un discurs la Istanbul, pe malul asiatic al oraşului. Recep Tayyip Erdogan a răspuns astfel mulţimii care scanda "Vrem pedeapsa cu moartea", după funeraliile victimelor puciului eşuat din cursul nopţii de vineri spre sâmbătă. 

"În democraţie, decizia este ce vrea poporul", a adăugat preşedintele turc. "Nu putem întârzia o decizie, pentru că în această ţară cei care se sunt implicaţi într-o lovitură de stat trebuie să plătească preţul pentru asta", a continuat el. 

Restabilirea pedepsei cu moartea în Turcia ar fi contrară criteriilor de aderarea a ţării la UE. Discuţiile dintre Ankara şi Bruxelles pe marginea aderării trenează de mai mulţi ani.

Vezi şi: BILANŢ actualizat al victimelor din Turcia, pe fondul unor noi ciocniri între pucişti şi autorităţi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.