Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan îl dă în judecată pe principalul lider al opoziţiei după ce acesta l-a numit 'dictator'

soldati atac pkk

Avocaţii preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan l-au dat în judecată pe principalul lider al opoziţiei, Kemal Kilicdaroglu, după ce acesta l-a numit 'dictator' pe şeful statului, au anunţat surse prezidenţiale de la Ankara, citate de Reuters. Erdogan, cel mai popular politician turc, este cunoscut pentru intoleranţa la critici. Săptămâna trecută el le-a cerut procurorilor turci să investigheze mai mulţi membri ai cercului academic care au semnat o petiţie care denunţă acţiunile militare ale forţelor turce în sud-estul Turciei, zonă cu o minoritate kurdă numeroasă.

'Profesorii care şi-au exprimat opiniile au fost arestaţi unul câte unul în urma ordinelor date de un aşa-numit dictator. Poţi să nu fii de acord cu conţinutul declaraţiei. Şi între noi există dezacorduri. Dar de ce să limitezi libera exprimare?', a spus liderul Partidului Republican al Poporului (CHP), Kemal Kilicdaroglu, făcând referire la semnatarii petiţiei care se opun acţiunilor armatei turce contra organizaţiei Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

În Turcia, insultarea preşedintelui poate atrage o pedeapsă de până la 4 ani de închisoare. În calitate de parlamentar, Kilicdaroglu se bucură de imunitate, deşi forul legislativ turc ar putea vota, cu majoritate simplă, în favoarea ridicării acestei imunităţi. Forţele turce au arestat vineri pentru scurt timp 27 de profesori universitari acuzaţi de propagandă teroristă. Erdogan i-a criticat pe cei peste 1.000 de semnatari ai petiţiei, printre care şi filosoful american Noam Chomsky, pe care i-a calificat drept 'întunecaţi, infami şi brutali'. Recep Tayyip Erdogan, care domină viaţa politică din Turcia de peste un deceniu, a dat în judecată numeroase persoane, printre care caricaturişti şi o fostă câştigătoare a concursului Miss Turcia, spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.