Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan nu mai ascultă de nimeni și amenință că va continua ofensiva din Siria: Armata turcă a încălcat deja armistiţiul

rt.com
recep erdogan

Turcia va relua operaţiunile în nordul Siriei săptămâna viitoare în cazul în care grupurile insurgente kurde nu se retrag din zona frontierei, a avertizat vineri seară preşedintele Recep Tayyip Erdogan, în timp ce, conform unei organizaţii, armata turcă a continuat atacurile în pofida armistiţiului, anunță MEDIAFAX.

"Dacă promisiunile sunt respectate până marţi seară, vom rezolva cu instituirea zonei de securitate. Dacă nu, operaţiunea va fi reluată imediat după trecerea termenului de 120 de ore", a declarat Recep Erdogan vineri, citat de agenţii de presă internaţionale şi de cotidianul Times of Israel.

Citește și: Mircea Diaconu aruncă BOMBA: 'Ținta mea este NU să ajung președinte'

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a decis joi seară suspendarea operaţiunilor militare antikurde din nordul Siriei. "Va fi o pauză în operaţiunile militare timp de 120 de ore, în timp ce Statele Unite facilitează retragerea combatanţilor YPG (Unităţile Populare de Apărare -n.red.) (...). După finalizarea retragerii, Turcia a acceptat un armistiţiu permanent", a declarat, după o vizită în Turcia, Mike Pence, vicepreşedintele SUA.

Turcia vrea crearea unei zone de securitate de-a lungul frontierei Siriei cu Turcia, pe partea siriană. Administraţia de la Ankara a cerut retragerea din această zonă a grupurilor insurgente kurde.

Conform organizaţiei Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), în pofida armistiţiului anunţat, armata turcă a continuat vineri bombardamentele în Siria, atacând obiective din zonele Bab al-Kheir, situată la periferia orăşelului Ras al-Ain. Cel puţin 14 civili au fost ucişi, a transmis OSDO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.