Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan solicită încetarea evoluțiilor îngrijorătoare din estul Ucrainei

Twitter
erdogan

Președintele turc Tayyip Erdogan a cerut încetarea evoluțiilor „îngrijorătoare” din regiunea Donbass din estul Ucrainei, după întâlnirea cu omologul său ucrainean la Istanbul, adăugând că Turcia este pregătită să ofere orice sprijin necesar, relatează Reuters potrivit Mediafax.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat mai mult de trei ore cu Erdogan la Istanbul, ca parte a unei vizite programate anterior, pe fondul tensiunilor dintre Kiev și Moscova.

Kievul a tras un semnal de alarmă în legătură cu o acumulare de forțe armate la granița dintre Ucraina și Rusia și privind creșterea violenței de-a lungul liniei de contact care separă trupele ucrainene și separatiștii susținuți de Rusia din Donbass.

Kremlinul neagă că trupele sale sunt o amenințare, dar spune că vor rămâne atâta timp cât va fi necesar.

Vorbind la o conferință de presă alături de Zelenski, Erdogan a spus că speră că conflictul va fi rezolvat pașnic, prin dialog diplomatic, în conformitate cu legile internaționale și integritatea teritorială a Ucrainei. „Suntem gata să oferim orice sprijin necesar pentru aceasta.”

Zelenski a spus că pozițiile Ucrainei și Turciei au coincis în privința amenințărilor din zona Mării Negre și a răspunsului la aceste amenințări și a adăugat că l-a informat pe Erdogan „în detaliu” cu privire la evoluțiile din Donbass.

Turcia, membră NATO, a avut o strânsă cooperare cu Rusia în ceea ce privește conflictele din Siria, Libia și Nagorno-Karabakh, precum și în domeniile apărării și energiei, dar a criticat anexarea Crimeei și a sprijinit integritatea teritorială a Ucrainei. De asemenea, a vândut drone către Kiev în 2019.

Președintele rus Vladimir Putin, Într-o convorbire telefonică cu Erdogan, vineri, a acuzat Ucraina de „acțiuni provocatoare periculoase” în Donbass.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.