Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan spune că nu sunt probleme în legătură cu achiziționarea de către Turcia a unor sisteme rusești de rachete S-400

reuters
Erdogan

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat că nu există probleme în legătură cu preconizata achiziţie de către Ankara a unor sisteme ruseşti de rachete sol-aer S-400 şi că au avut loc de asemenea convorbiri în legătură cu sistemul S-500, au relatat vineri Haberturk şi alte cotidiane turceşti, informează Reuters, conform agerpres.ro

Luni, ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, declara că Turcia, ţară membră a NATO, ar putea avea în vedere un contract de achiziţie a unui sistem de apărare antirachetă cu o altă ţară dacă Rusia nu este de acord cu producerea în comun a scutului de apărare. 

Adresându-se jurnaliştilor aflaţi la bordul avionului cu care se întorcea dintr-o călătorie în Ucraina şi Serbia, Erdogan a precizat că nu va avea loc o producţie în comun în prima etapă a achiziţiilor de sisteme S-400, dar, în etapa a doua, se vor întreprinde paşi în ce priveşte fabricaţia comună, a relatat Haberturk. 

''În convorbirile noastre cu (preşedintele rus Vladimir) Putin, nu ne-am gândit să ne oprim cu sistemele S-400. Am discutat şi despre sistemele S-500'', a adăugat Erdogan, referindu-se la un sistem de rachete aflat în prezent în curs de dezvoltare. 

Decizia Ankarei de a cumpăra sisteme de rachete S-400 este considerată în unele capitale occidentale drept un afront la adresa NATO, având în vedere tensiunile cu Moscova în legătură cu Ucraina şi Siria. Acordul turco-rus provoacă îngrijorări pentru că armele nu pot fi integrate în sistemul de apărare al alianţei. 

Cu toate acestea, secretarul general al NATO, Jen Stoltenberg, a declarat în cursul săptămânii că Turcia nu intenţionează să irite Alianţa Nord-Atlantică, condusă de SUA, achiziţionând sistemul de rachete de la ruşi şi că Ankara poartă negocieri cu Franţa şi Italia pentru a cumpăra arme similare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.