Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan: Starea de urgenţă va continua până la instaurarea păcii şi prosperităţii în Turcia

Recep Tayyip Erdogan

Starea de urgenţă din Turcia nu va fi ridicată până când nu vor domni 'pacea şi prosperitatea' în ţară, a declarat joi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, în cadrul unei întâlniri cu oameni de afaceri, relatează DPA. 'Acum, sunt încă multe măsuri pe care le vom lua', a declarat Erdogan la Istanbul.

El a adăugat că nu înţelege nemulţumirea sectorului de afaceri care afirmă că a fost afectat, apreciind că aceste măsuri de urgenţă înlesnesc drumul către o ţară 'mult mai sănătoasă'. Starea de urgenţă a fost impusă anul trecut în urma tentativei de lovitură de stat din 15 iulie şi acordă guvernului turc puteri sporite.

Peste 120.000 de persoane au fost demise din funcţii publice şi aproape 47.100 au fost închise, fiind suspectate de implicare în puciul eşuat pe care guvernul turc îl atribuie predicatorului Fethullah Gulen, stabilit în SUA. Acesta neagă acuzaţiile aduse. Măsurile au vizat de asemenea militanţi kurzi, câteva mii dintre aceştia fiind închişi. Instituţii media au fost închise, jurnalişti arestaţi, municipalităţi plasate sub controlul administraţiei guvernamentale centrele şi unele firme au fost preluate de stat, conform Agerpres. Starea de urgenţă este prelungită la fiecare trei luni de către parlamentul turc în care Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), al preşedintelui, deţine majoritatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.