Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ericsson a semnat acordul comercial 5G cu numărul 100

lemondeinformatique.fr
5g

Ericsson a anunţat, miercuri, semnarea acordului comercial 5G cu numărul 100, realizat cu furnizori unici de servicii de comunicaţii, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei suedeze, din totalul acordurilor comerciale parafate, 58 sunt contracte anunţate public, iar 56 de reţele 5G live.

"Acest punct de reper a fost atins pe 12 august, odată cu anunţarea înţelegerii privind reţelele 5G cu Telekom Slovenia. Ericsson a colaborat cu partenerii strategici ai marilor furnizori de servicii încă din primele zile ale dezvoltării 5G. Primul anunţ public al parteneriatului privind reţelele 5G al companiei a fost făcut în anul 2014.

Citește și: Avertizare ANM: Cod galben de furtuni în 19 județe

Angajamentele iniţiale în domeniul tehnologiei şi parteneriatele memorandumului de înţelegere (MoU) au fost urmate de testele şi încercările tehnologice pentru 5G New Radio (NR). Au urmat oferte comerciale şi anunţuri de lansare a reţelei pe piaţă. Primele lansări comerciale live au fost anunţate în anul 2018. Contractele Ericsson acoperă implementările Reţelei de Acces Radio (RAN) şi Core, activate de produse şi soluţii din portofoliile Ericsson Radio System şi Ericsson Core Network", precizează reprezentanţii Ericsson.

Ericsson a implementat tehnologia 5G în benzi înalte, medii şi joase în diferite medii urbane, suburbane şi rurale pentru a sprijini cazurile pentru banda largă mobilă şi accesul la wireless, în timp ce pe unele pieţe avansate din punct de vedere al implementării 5G, furnizorii de servicii de comunicaţii oferă servicii de realitate augmentată şi de realitate virtuală 5G pentru educaţie, divertisment şi jocuri.

În plus, compania a colaborat cu furnizori de servicii, universităţi, institute de tehnologie şi parteneri din industrie pentru a dezvolta şi urmări scenariile de utilizare 5G în afaceri şi pentru consumatori. "Aceste metode de utilizare a reţelei includ automatizarea fabricilor, crearea unor birouri inteligente, posibilitatea intervenţiilor chirurgicale de la distanţă şi alte aplicaţii pentru întreprinderile din industrie. Unele parteneriate au dus la implementarea reţelelor dedicate pentru 5G, inclusiv şi facilităţile de producţie Ericsson la nivel global", se menţionează în comunicat.

Compania Ericsson deţine un portofoliu care acoperă reţele, servicii digitale, servicii gestionate şi afaceri emergente. Acţiunile Ericsson sunt listate pe Nasdaq Stockholm şi pe Nasdaq New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.