Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erling Braut Haaland a devenit cel mai tânăr jucător care câștiga premiul pentru fotbalistul anului în Austria

Erling Braut Haaland (19 ani) a devenit, marți, cel mai tânăr jucător care câștiga premiul pentru fotbalistul anului în Austria. Atacantul norvegian, legitimat la RB Salzburg, a fost votat de către antrenorii din prima ligă austriacă, potrivit Mediafax.

Potrivit Sky Sport Austria, Haaland, în vârstă de 19 ani și 5 luni, este cel mai tânăr jucător care primește acest premiu, depășindu-l pe David Alaba, care era o cu o lună mai în vârstă în 2011, când obținea prima dintre cele șase distincții din carieră.

De asemenea, premiul a mers pentru prima dată în ultimii nouă ani la un jucător din campionatul intern. Haaland, care a obținut 27 de puncte, i-a depășit pe Marcel Sabitzer (RB Leipzig, 15 puncte) și David Alaba (Bayern Munchen, 11 puncte).

În plus, Haaland este primul jucător străin din ultimii 10 ani care obține premiul pentru fotbalistul anului. Ultima astfel de realizare i-a aparținut germanului Steffen Hofmann, de la Rapid Viena, în 2009.

Situație sumbră pentru România! Gradul de îndatorare a firmelor românești este cel mai ridicat la nivel european

Pentru premiul de fotbalistul anului în Austria sunt eligibili jucătorii din prima ligă austriacă, precum și jucători din Austria care evoluează în străinătate.

"Înseamnă foarte mult pentru mine. Să fiu cel mai tânăr și primul străin din ultimii 10 ani e ceva special, este o onoare", a declarat Haaland, după primea trofeului.

Erling Haaland (19 ani) a impresionat lumea fotbalului, în special grație reușitelor sale din Liga Campionilor. Tânărul atacant a înscris opt goluri în cele șase meciuri din grupele Ligii Campionilor, contra lui Genk, Liverpool și Napoli. De asemenea, Haaland a ajuns la 28 de goluri în 22 de partide din acest sezon, având în cont cinci meciuri cu hat-trick reușit.

În septembrie 2019, Haaland a debutat la echipa de seniori a naționalei Norvegiei, evoluând în meciurile cu Malta (2-0) și Suedia (1-1), din preliminariile EURO 2020. La Campionatul Mondial U20 din acest an, fotbalistul lui RB Salzburg a înscris nouă goluri în meciul cu Honduras, din faza grupelor, scor 12-0.

Născut în Leeds, Haaland a început fotbalul la Bryne FK, iar ulterior s-a transferat la Molde FK. În ianuarie 2019, el a ajuns în Austria, la RB Salzburg, pentru cinci milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.