Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erno Rubik, inventatorul ungar al cubului Rubik: 'Lumea s-a schimbat în rău din numeroase puncte de vedere'

theguardian.com
Ernó Rubik

La aproape jumătate de secol după ce a inventat celebrul cub ce-i poartă numele, lumea s-a schimbat în rău din numeroase puncte de vedere, fiind afectată de schimbările climatice, suprapopulare şi risipă, susţine inventatorul ungar al cubului Rubik, transmite Reuters.

Acest puzzle multicolor 3x3x3, care a devenit una dintre cele mai recunoscute invenţii ungare, este încă extrem de popular printre tineri şi vârstnici deopotrivă.

Erno Rubik, 78 de ani, este un grădinar pasionat pe proprietatea sa din suburbiile Budapestei. El a susţinut că deşi progresul tehnologic a avut unele efecte benefice pentru lume, în general efectele au fost unele negative, fiind vitală educaţia pentru a combate aceste efecte şi a restabili echilibrul, potrivit Agerpres.ro.

"Natura dispune de sisteme care pot restaura echilibrul dacă acesta este pierdut", a declarat Erno Rubik pentru Reuters de pe terasa casei sale ce este dominată de elemente pătrate, similare celor de pe cub şi care au fost concepute chiar de el, fiind de profesie arhitect.

"Am afectat grav echilibrul. Pentru mine cel mai dureros este că nu mai ştim ce înseamnă să fim umili, să facem economie şi să fim chibzuiţi", a declarat el.

"Mult mai multe (resurse) trebuie investite, nu doar bani, ci atenţie, energie şi efort intelectual astfel încât generaţiile următoare să fie mai bine pregătite să trăiască cu greşelile noastre", a mai susţinut el.

Rubik a avertizat şi cu privire la folosirea excesivă a dispozitivelor şi jocurilor digitale de către copii şi tineri, susţinând că acestea le limitează oportunităţile de învăţare din lumea reală.

"Dacă văd realitatea doar printr-o lentilă virtuală, acest lucru îmi limitează drastic experienţa. Este ca şi când nu ai citi tu o carte ci ai ruga pe cineva să-ţi facă un rezumat. Începem să ne pierdem conexiunea cu lumea reală", a mai susţinut el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.