Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eroare colosală a Google: a trimis videoclipuri private ale unor utilizatori către alte persoane

google

Google a recunoscut că a trimis videoclipuri private ale unor utilizatori către alte persoane, prin intermediul serviciului său de fotografii, relatează The Independent, potrivit Mediafax.

O eroare tehnică a permis oamenilor să primească videoclipuri personale care nu erau ale lor, după ce au folosit Google Photos.

Timp de patru zile anul trecut, persoanele care folosesc o anumită parte a site-ului au primit respectivele videoclipuri, a spus compania. Google a transmis un mesaj utilizatorilor afectați, informându-i despre problemă și indicând că nu se va mai întâmpla.

Nu este clar exact câte persoane au fost afectate de problemă sau câte videoclipuri ar fi fost folosite în acest proces. Problema s-a concentrat în special pe serviciul Google Takeout, care permite oamenilor să descarce o arhivă a datelor pe care le-au stocat cu Google, pentru a le păstra în siguranță sau a le muta pe un alt site.

Citește și: Madonna a fost dată în judecată de doi fani

Funcția este menită să permită oamenilor să aibă mai mult control asupra datelor lor. Este destinată să asigure numai accesul utilizatorilor la propriile fișiere, dar problema tehnică a însemnat ca videoclipurile au fost transmise și altor persoane care folosesc serviciul.

Google spune că problema a afectat mai puțin de 0,01 la sută dintre persoanele care utilizează serviciul de preluare, potrivit 9to5Google. Dar serviciul foto are peste un miliard de utilizatori, a anunțat Google în această vară, așa că problema ar fi putut să lovească un număr substanțial de persoane. Într-o declarație, Google a spus că eroarea a funcționat câteva zile în noiembrie.

„Înștiințăm despre o eroare care ar putea afecta utilizatorii care au folosit Google Takeout pentru a-și exporta conținutul Google Photos între 21 noiembrie și 25 noiembrie”, a declarat compania într-un comunicat pentru 9to5Google. "Este posibil ca acești utilizatori să fi primit o arhivă incompletă, sau videoclipuri - nu fotografii - care nu au fost ale lor. Am rezolvat problema de bază și am efectuat o analiză aprofundată pentru a preveni acest lucru să se mai întâmple din nou. Ne pare rău că s-a întâmplat“, a spus compania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.