Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eroare GRAVĂ în prima OUG a Guvernului Dăncilă. Ce se întâmplă cu asigurarea de sănătate dacă nu depui Formularul 600

stiripesurse.ro
Formularul 600

Guvernul trebuie să intervină și să clarifice că persoanele care obțin venituri din activități independente vor rămâne asigurate în sistemul de sănătate și după 25 martie, moment la care ar trebui să plătească din nou CASS ca să nu rămână fără asigurare.

Situația acestora s-a complicat după ce Guvernul a amânat termenul limită de depunere a Declarației 600 pentru 15 aprilie, dar a lăsat termenul de plată la 25 martie și a anunțat că va modifică substanțial și chiar ar putea elimina D600.

Un fost ministru din Guvernul Ponta sare la gâtul lui Dăncilă: 'E așa de greu de venit cu o soluție de bun-simț'

Guvernul trebuie să amâne și termenul de plată după 15 aprilie și să clarifice, că, în mod excepțional, în aceste cazuri nu se va pierde calitatea de asigurat după numai 3 luni de la ultima plată la CASS, cum este prevederea în prezent, afirmă Claudia Sofianu, partener People Advisory Services la EY România.

"O persoană capată calitatea de asigurat la momentul primei plăți și este asigurată încă trei luni de la data ultimei plăți (nu vorbim de persoanele asigurate fără plata contribuției). Calitatea de asigurat dă dreptul unei persoane de a beneficia de serviciul medical de bază, în condițiile Legii 95/2006. Persoanele ce nu pot face dovada calității de asigurat au dreptul la un pachet minimal de servicii medicale", a declarat Claudia Sofianu, potrivit profit.ro.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat duminică, referindu-se la Formularul 600, că, până la 1 martie, Ministerul Finanţelor Publice va găsi o soluţie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.