Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ministru din Guvernul Ponta sare la gâtul lui Dăncilă: 'E așa de greu de venit cu o soluție de bun-simț'

Dancila guvern Victoria

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat duminică, referindu-se la Formularul 600, că, până la 1 martie, Ministerul Finanţelor Publice va găsi o soluţie. Ioana Petrescu, fost ministru al Finanțelor în Guvernul Ponta, critică declarația premierului și cere explicații din partea executivului. „Ce am făcut, am mutat haosul din ianuarie în martie”, afirmă fostul ministru, care vine și cu câteva propuneri.

„Premierul ne spune ca se modifica (din nou) formularul 600. Dar nu stim inca cum. Vom afla insa pana la data de 1 martie si dupa aceea vom avea mai putin de o luna sa il completam pentru ca primul termen de plata este 25 martie si tot atunci devin neasigurati cei care au doar activitati independente si nu fac o plata la CASS pana la acea data.

Liviu Dragnea, dezvăluire explozivă despre o discuție cu Iohannis: 'I-am arătat președintelui minciunile...'

Sa imi explice si mie cineva, preferabil o persoana din guvern, cum este asta o imbunatatire fata de haosul creat de formularul 600 in ianuarie? Pai nu a inceput tot balamucul tocmai de la un formular modificat la finalul lunii decembrie care trebuia depus in termen de o luna la ANAF fara sa stie lumea ce contine el si cum se completeaza? Acum modificam formularele in martie cu termen de depunere in martie? Deci ce am facut? Am mutat haosul din ianuarie in martie? 
Nu era mai simplu sa lase formularul nemodificat in acest an ca sa aiba timp contribuabilii sa il inteleaga si doar sa amane termenul pana la inceputul lunii martie ca sa nu riste contribuabilii penalitati de neplata si sa ramana neasigurati medical? Puteau, de asemenea, sa introduca regularizare in 2019 ca cei care realizeaza venituri mici in anul 2018 sa nu fie dezavantajati. In acest fel nici nu pedepseau contribuabilii care s-au conformat voluntar termenului de 31 ianuarie, punandu-i pe drumuri inca o data. E asa de greu de venit cu o solutie de bun-simt care sa nu incurce orice contribuabil de buna-credinta?”, scrie Ioana Petrescu, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.