Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eroul-martir anticomunist Liviu-Cornel Babeş va fi comemorat, în premieră, cu un concert al Filarmonicii Brașov

https://promusicprod.ro/
muzicant violoncel

Eroul-martir anticomunist braşovean Liviu-Cornel Babeş va fi comemorat, anul acesta, în premieră, printr-un concert al Filarmonicii Braşov, transmis de trei ori în cursul serii de marţi, 2 martie, acest eveniment adăugându-se tradiţionalei comemorări din Poiana Braşov, unde acesta şi-a dat foc, pe pârtie, în 1989, la doi ani după înăbuşirea revoltei muncitorilor din 15 noiembrie 1987.

Conform unei informări a Primăriei Braşov, Liviu-Cornel Babeş va fi comemorat în cursul dimineţii de marţi la crucea de la baza pârtiei Bradul şi ulterior la monumentul de la biserica din Poiană, eveniment organizat de Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor din Decembrie 1989 şi Asociaţia 15 Noiembrie 1987, cu sprijinul Primăriei Braşov. În cursul serii, de la orele 18.00, 19.15 şi 20.30, Filarmonica Braşov va transmite concertul memorial pe pagina de Facebook, canalul de Youtube şi pe pagina instituţiei, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Metroul din Cluj-Napoca s-a lovit de un 'bulgăre de sare', proiectul ar putea fi amânat. Ce spune Emil Boc

Sursa citată menţionează că primarul Allen Coliban a anunţat că în bugetul local pe anul acesta vor fi cuprinse sumele necesare organizării unui concurs de idei pentru realizarea unui monument în memoria luptătorului anticomunist, precum şi pentru demararea lucrărilor.

"În prima şedinţă a comisiei tehnice de amenajarea teritoriului şi urbanism, care va avea loc chiar în data de 2 martie, vom discuta şi amplasamentul pentru viitorul monument, viitoarea statuie în cinstea lui Liviu-Cornel Babeş. (...) Cred că este o datorie morală pe care noi, comunitatea braşoveană, o avem faţă de memoria acestui martir şi faţă de familia sa (...)", a declarat primarul Allen Coliban.

În 2 martie 1989, braşoveanul Liviu-Cornel Babeş şi-a dat foc pe pârtia Bradul, în faţa câtorva sute de turişti români şi străini, în semn de protest faţă de politica opresivă şi inumană a regimului comunist. Era electrician la Trustul de Prefabricate şi, în timpul liber, artist plastic amator, fiind un pictor talentat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.