Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ESA deschide porțile pentru proiecte comerciale de vehicule spațiale de tip cargo până în 2024

agentia spatiala europeana esa

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a invitat companiile din sectorul privat să depună proiecte pentru înfiinţarea unui serviciu de transport spaţial de tip cargo care să intre în funcţiune până în anul 2028, a declarat directorul general al ESA, Josef Aschbacher, pentru DPA.

"Intenţionez să semnez contractele cu aceste companii în primăvara următoare", a declarat Josef Aschbacher, potrivit Agerpres.

Până la sfârşitul lunii decembrie vor fi trimise invitaţiile de participare la licitaţie, care vor include cerinţele detaliate. "Dar, apoi, vom lăsa lucrurile la latitudinea industriei să facă propuneri cu privire la modul în care consideră că pot face cel mai bine acest lucru", a adăugat el.

Invitaţiile ar trebui privite ca un apel la competiţie.

"Atunci vom vedea cine se oferă. Presupun că noi vom primi un număr de propuneri, din care vom selecta poate două sau trei companii, în funcţie de calitate", a declarat Josef Aschbacher.

Potrivit directorului austriac al ESA, competiţia nu va fi rezervată doar companiilor europene.

Deciziile finale privind finanţarea vor fi luate abia în 2025, când consiliul ministerial al ESA va aproba următorul buget pe trei ani. Companiile se confruntă astfel cu riscul ca proiectele lor să nu se materializeze.

Josef Aschbacher a subliniat necesitatea unui vehicul ESA de tip cargo: "Ne propunem să fim un partener puternic, iar un partener puternic este acela care are ceva de oferit - care dezvoltă o tehnologie ce poate fi inclusă în alte programe mai mari".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.