Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Escaladă la nivel european, în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4. Au început cățărările pe singurul perete de escaladă autorizat ISCIR

Primaria Sectorului 4
escalada

Un nou sport câștigă tot mai mult teren, în Capitală. Pentru amatorii de ”urcat pe pereţi, sau pentru cei care vor să-și testeze abilitățile de alpiniști, a fost montat în Parcul Lumea Copiilor, din Sectorul 4, singurul perete de escaladă din România, autorizat ISCIR.

Dacă nu ajungeți la munte și vreți neapărat să încercați escaladă în condiții sigure, Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4 al Capitalei este cel mai bun loc de antrenament. Pe unul din stâlpii de susținere ai tirolianei a fost montat un perete de escaladă, omologat și certificat la standarde europene de securitate și siguranță.

Panoul cu o înălțime de 9 metri și o lățime de 6 metri dispune de sute de prize montate pe peretele frumos pictat care te poartă cu gândul la cățăratul pe munte, în aer liber.

Escalada se face în condiții de totală siguranță, sub supravegherea alpiniștilor instruiți special pe acest echipament.

„Mă bucur să avem un astfel de echipament în Parcul Lumea Copiilor. Escalada aici înseamnă joacă, mișcare, provocare și distracție în aer liber, iar pe cei mici cățărarea pe perete îi va ajuta să își crească rezistenţa, să fie mai flexibili, să își controleze echilibrul”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Potrivit lui Alin Constantinescu, responsabil cu securitatea și verificarea tehnică a instalaților, peretele de escaladă este singurul echipament sportiv din România autorizat ISCIR.

„Este un echipament de agrement, o concepție nouă în România, pentru un parc de distracții. Peretele de escaladă, singurul din România autorizat ISCIR, poate fi folosit de persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 la 60 ani. Înălțimea maximă este de 9 metri și lățimea de 5 metri, cu două posturi simultane de escaladă. Prețul este de 10 lei, pentru 10 minute de escaladă, cu echipamentul nostru pe care îl punem la dispoziția utilizatorului. Avem operatori specializați, alpiniști instruiți special pe acest echipament, iar sistemele de securitate sunt de cea mai înaltă clasă posibilă în Europa. Vrem să mai ridicăm un astfel de perete de aproximativ 12 metri înălțime, care să aibă un plafon, ceva mai complicat. Va fi tot aici în Parcul Lumea Copiilor. Acesta va fi destinat celor cu experiență și va fi pus la dispoziția celor care vor să organizeze concursuri”, a declarat Alin Constantinescu, responsabil cu securitatea și verificarea tehnică a instalaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.