Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Escaladarea situației din Orientul Mijlociu îngrijorează Rusia și China

News.ro
Serghei Lavrov

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a discutat cu ministrul chinez de Externe, Wang Yi, în cursul convorbirilor de la Beijing despre escaladarea situației din Orientul Mijlociu, se spune în comunicatul publicat pe site-ul oficial al Ministerului rus de Externe. După cum se arată în document, a avut loc un schimb temeinic de păreri în legătură cu un spectru larg de probleme internaționale și regionale, inclusiv agravarea bruscă a situației în Orientul Mijlociu, scrie Rador Radio România.

Miniștrii au discutat detaliat problematica securității în regiunea Asia - Pacific, în contextul menținerii stabilității în Peninsula coreeană și neadmiterea subminării structurii de securitate ASEAN.

Mai mult decât atât, în cursul convorbirilor Lavrov și Wang Yi au abordat "problematica crizei ucrainene, inclusiv eforturile de reglementare a acesteia prin metode politice și diplomatice", a precizat departamentul de politică externă al Rusiei.

S-a remarcat importanța consolidării cooperării strânse dintre Rusia și China pe arena internațioanlă, inclusiv în ONU și în Consiliul de Securitate al acestuia, în Organizația de Cooperare de la Shanghai, în G20 și în alte mecanisme și formate, s-a reafirmat disponibilitatea reciprocă de consolidare a contactelor în cadrul BRICS, avându-se în vedere președinția Rusiei în această organizație în 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.