Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Escrocherie ingenioasă în India - Ținta, pariorii din Rusia

https://www.britannica.com/sports/cricket-sport
meci cricket

Poliția din India a arestat mai mulți escroci care au creat o versiune falsă a Ligii de cricket Indian Premier League (IPL) și au păcălit jucători din Rusia, potrivit BBC.

Escrocii au înscenat meciurile într-o fermă din Gujarat, plătind muncitori pentru a se da drept jucători, purtând tricouri ale echipelor reale din IPL, cu un arbitru fals care a fost instruit ce să semnalizeze. Ei au angajat chiar și un bărbat care să îl imite pe celebrul comentator de cricket Harsha Bhogle.

Jucătorii au fost plătiți cu aproximativ 5 dolari pe meci și au transmis meciurile în direct pe un canal YouTube numit IPL. Canalul nu arăta niciodată o imagine de ansamblu a terenului, iar efectele sonore ale zgomotului mulțimii erau descărcate de pe internet și redate prin intermediul unui difuzor.

Turneul a început la trei săptămâni după ce IPL propriu-zis s-a încheiat în luna mai, a declarat poliția. În ciuda acestui fapt, escrocii au reușit să ajungă în faza sferturilor de finală a așa-numitei lor „Indian Premier Cricket League" înainte ca poliția să oprească jocul.

Jucătorii ruși au plasat pariuri pe un canal Telegram, iar pariorii au cheltuit aproape 4.000 de dolari, a declarat poliția.

Poliția a arestat patru persoane în legătură cu acest caz. Pariurile pe crichet sunt ilegale în India, iar suspecții au fost acuzați de conspirație criminală și jocuri de noroc, potrivit Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.