Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Escroci români făceau 3.000 de euro pe zi cu alba-neagra lângă Turnul Eiffel

infoactual.ro
alba-neagra

Poliţia franceză a arestat luni şi marţi 22 de membri ai unui grup infracţional format din cetăţeni români care escrocau turişti, mai ales în apropierea Turnului Eiffel, şi a căror activitate genera câştiguri de peste un milion de euro pe an doar cu o singură masă de joc, informează marţi AFP, conform Agerpres.

Surse apropiate anchetei spun că şeful reţelei, aflat în România, nu a fost arestat, însă partenera sa, considerată mâna sa dreaptă, se numără printre cei arestaţi.

Membrii grupării sunt bănuiţi că au înşelat turişti cu jocul alba-neagră, în zona Champs-de-Mars din Paris. Singurii care câştigau erau de fapt complicii celui care manipula paharele, dându-se drept jucători şi incitându-i pe turişti să mizeze. Miza iniţială era de 50 de euro, înainte ca valoarea acesteia să crească.

În total, grupul instala până la 20 de mese pe zi pe drumul public, fiecare generând până la 3.000 de euro zilnic, ceea ce înseamnă un câştig anual estimat la peste un milion de euro de către poliţia judiciară franceză, care a fost pusă pe urmele escrocilor cu ajutorul informaţiilor furnizate de poliţia română în 2022.

Această operaţiune a făcut posibilă reţinerea "şefilor" reţelei şi dezmembrarea "unui adevărat grup infracţional organizat", potrivit sursei apropiate dosarului.

Operaţiunea, realizată cu sprijinul Brigăzii de cercetare şi intervenţie (BRI) şi al Raid, unitatea de intervenţie a poliţiei franceze, a avut loc în zona Trocadero, a Turnului Eiffel, în departamentul Seine-Saint-Denis şi pe aeroportul Le Bourget, în regiunea Parisului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.