Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eșec la negocierile de la Guvern - Sindicatele din educație anunță că greva continuă

negocieri educatie

Eșec la negocierile de la Guvern - Sindicatele din educație anunță că greva continuă

Sindicatele din educaţie au anunţat, duminică, după negocierile de la Palatul Victoria cu premierul Nicolae Ciucă, liderul PSD Marcel Ciolacu şi mai mulţi miniştri, că greva din învăţământ va continua şi va avea loc luni, iar durata ei va depinde strict de răspunsul pe care îl va da Guvernul şi, bineînţeles de dorinţa colegilor. Oferta Guvernului este cea pe care am mai avut-o în urmă cu câteva zile, altceva în plus, nimic, a spus Simion Hăncescu, liderul FSLI. Greva durează până când cei care au semnat pentru declanşarea ei, tot în scris, vor renunţa la această formă de protest, a arătat şi Marius Nistor, la Palatul Victoria.

”Oferta Guvernului este cea pe care am mai avut-o în urmă cu câteva zile. (...) Altceva în plus nimic. Şi că de fapt Anexa 8 se va pune în practică, mai concret că personalul nedidactic va primi salariile prevăzute de Legea 153, să ajungă la nivelul maxim, asta înseamnă o creştere de 7-8% a salariilor. Urmează să dea Executivul un act normativ, nu se ştie exact, probabil de la 1 iunie, dar decizia aparţine Executivului. Termenul nu a fost stabilit. (...) Totul depinde de Guvernul României, mingea la Guvernul României este”, a declarat liderul FLSI, Simion Hăncescu.

Preşedintele Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor, precizează, la rândul său, că greva va continua. ”Pentru a stopa o astfel de acţiune ei (cei care au semnat pentru protest – n.r.) vor trebuie să primească din partea Executivului o soluţie, o soluţie care să fie credibilă, o soluţie care să le ofere perspective foarte clare”, a spus Marius Nistor.

El adaugă că ”cu certitudine că pe această ofertă mâine va fi grevă generală”. ”Durata ei va depinde strict de răspunsul pe care îl va da Guvernul nu de tipul acestor declaraţii, şi, bineînţeles de dorinţa colegilor noştri”, mai spune Marius Nistor.

Conform legii, pe perioada derulării grevei cadrele didactice participante nu vor fi plătite, Nistor spunând că cele peste 150.000 de cadre didactice şi 50-60.000 personal nedidactic şi personal auxiliar şi-au asumat acest lucru.

”Greva durează până când cei care au semnat pentru declanşarea ei, tot în scris, vor renunţa la această formă de protest”, a spus Marius Nistor.

Simion Hăncescu a precizat la rândul lui că au fost două greve mari în România, una de 5 săptămâni şi una de 3 săptămâni, în ultimii 30 de ani. ”Totul depinde de Guvernul României”, a continuat el.

Hadăr (Alma Mater) anunţă că învăţământul superior românesc de stat intră şi el în grevă, de luni

Anton Hadăr, lider al Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater” din România, a anunţat duminică, după negocierile de la Palatul Victoria că învăţământul superior românesc de stat intră şi el în grevă, de luni: De la ora 11.00 la 13.00 va fi organizată grevă de avertisment, vor fi aproape 10.000 de salariaţi în grevă, a spus sindicalistul.

”Învăţământul superior românesc de stat intră şi el în grevă, de mâine, de la ora 11.00 la 13.00 va fi organizată grevă de avertisment. Vor fi aproape 10.000 de salariaţi în grevă. Noi declanşăm conflict împotriva politicilor economice şi sociale ale Guvernului, aşa prevede legea dialogului social, nu este aceeaşi cauză ca la colegii noştri, ei intrând pe contractul colectiv de muncă, aşa că noi suntem cu un pas în urmă dar evident că suntem împreună la toate evenimentele”, a anunţat Anton Hadăr. ”Le-am prezentat ce dorim doi, practic, de la 2.400 un debutant, în viitoarea lege ne-am dori să se apropie de 4.000 de lei aşa cum s-a discutat de atâtea ori că va fi salariul mediu brut pe economie”, a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.