Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eșec pe linie pentru Gerhard Schroeder! Negocierile fotului cancelar german au eșuat: 'Este o ruşine că această şansă a fost irosită'

schroeder

Ambasadorul Ucrainei la Berlin, Andrii Menik, consideră că eforturile fostului cancelar german Gerhard Schroeder de a media între Kiev şi Moscova sunt un eşec, informează miercuri dpa. "Chestiunea este închisă definitiv pentru noi", a spus Andrii Menik pentru agenţia de presă germană. "Pentru Ucraina, continuarea negocierilor cu Schroeder nu mai are sens. Este, desigur, trist să observi că toată treaba a luat-o pe o cale greşită", a adăugat Melnik, infomează Agerpres.

Schroeder s-a deplasat miercurea trecută de la Istanbul la Moscova, unde, potrivit unor surse ale dpa, a discutat cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Schroeder are o veche relaţie de prietenie cu Putin, care a ordonat în urmă cu trei săptămâni invazia asupra Ucrainei vecine.

Legăturile lui Schroeder cu Kremlinul şi posturile sale de conducere din afacerile ruse - inclusiv în compania ce administrează gazoductul Nord Stream - au generat un conflict cu partidul său Social Democrat atunci când a revenit în Germania, precum şi plecarea unor membri ai biroului său.

Andrii Melnik a reiterat că eforturile de mediere au fost întreprinse de Schroeder din propria lui iniţiativă şi nu la cererea Ucrainei.

Vezi și: Întâlnire de taină între fostul cancelar german Gerhard Schröder și Vladimir Putin: încearcă să aducă pacea în Ucraina

"Existau încă unele speranţe pentru rezultate, pe de altă parte nimeni din Ucraina nu ar fi fost dispus să-l asculte" (pe Schroeder), a spus Melnik.

Potrivit lui Melnik, duminică după-amiaza, partea ucraineană a fost informată personal de către Schroeder în legătură cu statutul negocierilor la Moscova. "Însă rezultatele erau complet inutile. Nu a fost anunţat nimic nou faţă de ceea ce ştiam deja din propriile noastre negocieri cu partea rusă", a subliniat ambasadorul Ucrainei.

"Este o ruşine că această şansă a fost irosită", a mai spus Melnik, calificând situaţia drept "o tragedie".

Andrii Menik a mai făcut anterior comentarii similare pentru cotidianul the Bild.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.