Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire de taină între fostul cancelar german Gerhard Schröder și Vladimir Putin: încearcă să aducă pacea în Ucraina

dw.com
Gerhard Schroder

Fostul cancelar german Gerhard Schröder se află la Moscova pentru o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin, ca parte a unui efort de mediere pentru a pune capăt războiului din Ucraina, au declarat surse politice pentru POLITICO. Fostul cancelar german are legături strânse cu liderul rus.

Schröder a fost supus unor critici acerbe în Germania și în străinătate pentru că a refuzat să rupă legăturile sale strânse cu Moscova în urma invaziei Ucrainei de către Putin. Chiar și câțiva dintre angajații săi de la birou au demisionat săptămâna trecută, după ce a insistat să-și păstreze funcțiile de conducere la giganții energetici Rosneft și Gazprom, legați de Kremlin.

Schröder, un social-democrat, a fost cancelar german din 1998 până în 2005. De atunci, a îmbrățișat o carieră în afaceri profitabilă datorită rolurilor sale energetice din Rusia.

Vizita lui Schröder la Moscova a urmat discuțiilor la Istanbul cu un politician ucrainean care este membru al delegației țării pentru negocierile de pace cu Rusia, au declarat sursele pentru POLITICO.

„Ucraina a vrut să vadă dacă Schroeder ar putea construi o punte de dialog cu Putin”, potrivit unei persoane familiarizate cu problema.

Săptămâna trecută, ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrij Melnyk, a sugerat că Schröder ar putea încerca să medieze între Moscova și Kiev.

Vezi și: Condiția Rusiei pentru o întâlnire Putin-Zelenski: 'Vrem să putem acorda valoare suplimentară și să ne rezolvăm problemele'

Oficialii guvernului german au declarat că nu au fost informați în prealabil cu privire la inițiativa lui Schröder.

De când Rusia și-a lansat invazia pe 24 februarie, negociatorii ucraineni și ruși au purtat trei discuții în Belarus, dar au avut puține rezultate în teren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.