Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eșecul ofensivei armatei regulate în Donbas îl readuce pe Prigojin în grațiile lui Putin (ISW)

Ria Novosti
Evgheni Prigojin

Fondatorul Wagner Group, Yevgeny Prigozhin, „pare că își recâștigă favoarea” președintelui rus Vladimir Putin din cauza ofensivei slabe de iarnă a armatei convenționale ruse din Donbas, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

 

Potrivit ISW, compania militară privată rusă pare să primească întăriri, muniție și recunoaștere politică, spre deosebire de „eforturile anterioare ale Kremlinului de a cheltui forțele Wagner și Prigozhin în Bakhmut” din ianuarie 2023.

Relațiile aparent îmbunătățite ale lui Putin cu Grupul Wagner se pot datora și reticenței sale de a susține eforturile de mobilizare și „semnalează o revenire la mobilizarea cripto”.

Pe 14 aprilie, Ministerul Apărării din Regatul Unit a raportat că Rusia și-a intensificat ofensiva asupra lui Bakhmut, deoarece armata regulată rusă și grupul paramilitar Wagner au îmbunătățit cooperarea.

În aceeași zi, Prigojin a spus că „opțiunea ideală” ar fi ca Rusia să înceteze faza activă a războiului și „să se înrădăcineze ferm” în teritoriile ocupate de ruși.

„Opțiunea ideală ar fi să anunțăm sfârșitul conflictului, să îi informăm pe toată lumea că Rusia a obținut rezultatele planificate și, într-un fel, le-am atins cu adevărat”, a scris Prigojin.

Între timp, pe 17 aprilie, doi foști mercenari ai Grupului Wagner au declarat presei ruse de opoziție că au ucis zeci de civili ucraineni, inclusiv copii, precum și prizonieri de război în timp ce luptau în regiunea Donețk.

În urma interviurilor, Procuratura Generală ucraineană a declarat că a început anchetarea celor doi foști comandanți pentru crime de război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.