Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ESPN, în instanţă: Ar fi încălcat legislaţia privitoare la drepturile de autor pentru un documentar

ciocanel judecator

Televiziunea americană ESPN va ajunge în instanţă, într-o dispută legată de o presupusă încălcare a drepturilor de autor, după ce ar fi folosit ilegal un material video pentru un documentar despre viaţa unui fotbalist din Statele Unite ale Americii, informează hollywoodreporter.com.

Conflictul este legat de două documentare despre viaţa unui fotbalist, Chucky Mullins, care a paralizat în 1989, în timpul ce juca într-un meci disputat de echipa Universităţii Mississippi şi cea a Universităţii Vanderbilt. El s-a lovit atunci de un alt jucător, Brad Gaines. Mullins a murit în 1991, din cauza unor complicaţii apărute după accident. În august 2016, Charles Smith Jr. şi compania sa de producţie, 38 Films, au dat în judecată televiziunea ESPN, precum şi pe producătorul de televiziune Wendy Yamano şi pe alţii, făcând acuzaţii referitoare, între altele, la nerespectarea drepturilor de autor, încălcarea unui contract şi denaturarea faptelor.

Charles Smith Jr. susţine că în documentarul lansat de ESPN în 2014, ”It's Time: The Story of Brad Gaines and Chucky Mullins”, a fost folosit un material video care îi aparţine lui, fără să fi fost plătită o taxă de licenţă pentru care părţile s-au înţeles verbal (de 3.000 de dolari pentru un minut folosit din acel material, n.r.) şi fără să îi fie acordat credit.

Charles Smith Jr. a realizat în 2004 un documentar despre viaţa lui Mullins, ”Undefeated”, alături de Micah Ginn şi Matthew Nothelfer. Acesta a conţinut interviuri cu familia, prietenii şi colegii lui Mullins, inclusiv cu Gaines. În urma unei discuţii, Ginn i-a oferit lui Yamano întreaga lor arhivă cu fişiere digitale realizate pentru proiectul ”Undefeated”. Reprezentanţii ESPN au cerut o judecare sumară a cazului, dar solicitarea a fost respinsă, luni, de un judecător federal din Mississippi. Judecătorul Michael Mills a stabilit că în cele două materiale există imagini identice sau similare.

În timp ce Smith susţine că pârâţii au modificat acel material video, aceştia susţin că filmul lor este despre Gaines, nu despre Mullins, şi că nu au folosit nici un material video care a apărut în ”Undefeated” sau care este deţinut de compania 38 Films.Tele, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.