Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Este alertă la Satu Mare: gazul metan țâșnește din pământ. A fost emis mesaj RO-Alert/ Perimetru de siguranță de 800 de metri

supuru de sus

Prefetura Satu Mare a anunțat că s-a instituit un perimetru de siguranță de 800 de metri în zona localității Supuru de Sus, acolo unde, în urma unor lucrări de forare, apa și gazul metan au început să țâșnească din pământ. Pentru oamenii din zonă a fost trimis mesaj RO-Alert, iar echipajele CRBN (chimic, biologic, radiologic, nuclear) se află la fața locului.

”În imediata vecinătate de la locul producerii evenimentului se află o staţie de carburanţi a cărei activitate a fost sistată pentru înlăturarea oricărui risc suplimentar”, precizează ISU.

Echipajele CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear) din cadrul ISU Maramureş şi un echipaj CBRN din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă din Ciolpani, Bucureşti, care se afla la ISU Bihor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au detectat gaz metan.

”Pentru protecţia cetăţenilor a fost stabilit un perimetru de siguranţă faţă de locul intervenţiei. De asemenea, a fost transmis şi un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT. În urma măsurătorilor realizate, până la această oră, s-a detectat următoarea substanţă, respectiv gaz metan în concentraţie de: 284 ppm”, au precizat reprezentanţii ISU Someş Satu Mare.

Circulația a fost oprită

Circulaţia rutieră pe DN 19A, în zona localităţii Supuru de Sus din judeţul Satu Mare a fost oprită, miercuri seara, din cauza unor degajări de gaze ca urmare a unor lucrări de forare, informează centrul INFOTRAFIC.

"Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul este oprit pe DN 19A, în afara localităţii Supuru de Sus, judeţul Satu Mate, către limita cu judeţul Sălaj, ca măsura de prevenţie, fiind delimitat un perimetru de siguranţă după ce au fost semnalate degajări de gaze în urma unor lucrări de forare", precizează sursa citată.

Poliţiştii recomandă şoferilor să folosească rutele ocolitoare Supuru de Jos - DJ 196 - Hodod - Cehu Silvaniei sau Supuru de Jos - DC 116 - Sechereşa - DN 1F - Tăşnad - DJ 191 - Marghita.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.