Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Este jale în ţară din cauza viiturilor: Un mort, trei dispăruţi şi sute de case afectate

viitura1

Angajații Ministerului de Interne acționează, vineri noapte, în mai multe zone din țară unde sunt avertizări cod roșu și portocaliu de ploi și inundații, fiind afectate sute de case și curți din peste 40 de localități. Potrivit MAI, 100 de persoane s-au autoevacuat, iar 33 au fost salvate, potrivit mediafax.

Citește și: Atacat în emisiunea lui Mihai Gâdea, liderul USR-PLUS contractat de Liviu Dragnea anunță: Nu vom mai accepta

„Efectivele Ministerului Afacerilor Interne acționează în acest moment pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice și hidrologice în mai multe zone din țară afectate de ploi torențiale și furtuni. Cea mai grava situație se înregistrează la nivelul județului Prahova, acolo unde au fost afectate peste 130 de gospodării din 12 localități. La nivel național au fost înregistrate efecte la nivelul a 35 localități din 11 județe (BN, BZ, CL, CJ, HD, Il, IF, IS, MM, NT și PH) unde au fost afectate 455 case, 4 anexe gospodărești, 49 beciuri/subsoluri, 101 curți, 2 clădiri aparținând unor instituții publice și 7 autovehicule”, informează reprezentanții Ministerului de Interne.

Sursa citată amintește și despre copiii luați de viitură care sunt, în prezent, căutați: o mamă și patru copii au fost surprinse, mama fiind salvată, iar un copil de 3 ani a fost găsit decedat, pentru ceilalți 3 fiind continuate căutările.

Citește și: Liderul USR-PLUS contractat de Liviu Dragnea reacționează: Nu sunt banii lu’ baronul X sau Y

„De asemenea, 33 de persoane au fost salvate de forțele de intervenție, iar alte 100 s-au autoevacuat. (...) Recomandăm oamenilor din zonele vizate de avertizări sa evite deplasările, în special pe timp de noapte, să se pună la adăpost în condițiile în care sesizează apropierea unor furtuni sau ploi puternice, sa apeleze numărul unic de urgență pentru orice situație de potențial risc”, mai precizează reprezentanții MAI.

În cursul zilei de vineri, meteorologii și hidrologii au emis mai multe avertizări valabile până pe 1 iunie după cum urmează :

- Avertizare hidrologică COD Portocaliu, valabilă pentru râurile mici din bazinul hidrografic Crișul Alb – bazin superior și afluenții din bazinul mijlociu și inferior, județele Hunedoara și Arad.

Citește și: Oreste îl spulberă pe colegul lui Rareș Bogdan: Minima onoare vă cere asta

- Avertizare hidrologică COD ROȘU pentru râurile din bazinul hidrografic al râului Nișcov, județele Prahova și Buzău.

- Avertizare hidrologică COD ROȘU, valabilă pentru râurile din bazinul hidrografic Cricovul Sărat, județele Buzău și Prahova.

- Avertizare hidrologică COD Portocaliu, valabilă pentru afluenții râului Ialomița aferenți sectorului aval confluență cu râul Prahova, în județele Ialomița, Prahova și Buzău.

- Avertizare hidrologică COD Portocaliu, valabilă valabilă pentru râurile mici din județele Constanța și Tulcea.

Citește și: Atacat în emisiunea lui Mihai Gâdea, liderul USR-PLUS contractat de Liviu Dragnea anunță: Nu vom mai accepta

- Avertizare meteorologică COD ROȘU, valabilă în localitățile Chirnogi și Oltenița, județul Călărași, unde vor fi averse torențiale ce vor cumula 30 – 40 l/mp. În zona avertizată, în ultima ora s-au cumulat peste 50 l/mp.

- Avertizare meteorologică COD ROȘU în localitățile Ciobanu, Gârliciu, Saraiu și Horia/CT, Casimcea și Dăeni/TL, ce vizează grindină de mari dimensiuni, vijelie puternică, averse torențiale care vor cumula 40 - 50 l/mp și frecvente descărcări electrice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.