Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Este NEBUNIE în Spania: proteste de AMPLOARE, la stadionul Barcelonei, înaintea El Classico

protest el clasico

Strigând ''Independenţă'' şi ''Eliberaţi deţinuţii politici'', câteva mii de susţinători ai independenţei Cataloniei s-au adunat miercuri după-amiază lângă stadionul Camp Nou din Barcelona, cu câteva ore înainte de disputarea celebrului El Clasico, derby-ul dintre FC Barcelona şi Real Madrid, scrie Reuters.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu citează din Băsescu: Hai, să trăiți bine! Dreapta vă vrea bolnavi și inculți

Conform sursei, în ciuda prezenţei sporite a forţelor de ordine, manifestanţii au reuşit să blocheze un bulevard principal, provocând perturbarea traficului în zonă. De asemenea, mulţi manifestanţi se află şi în apropierea hotelului unde se află cele două echipe. 

Partida dintre gruparea blaugrana şi ''galactici'' este programată să înceapă la ora 21:00 (ora României). FC Barcelona şi Real Madrid ocupă în prezent locurile 1, respectiv 2 în Primera Division, având acelaşi număr de puncte, 35. 

Marţi, antrenorul echipei FC Barcelona, Ernesto Valverde, a făcut un apel la calm înaintea derby-ului din La Liga. ''Mâine (miercuri) oamenii vor putea asista la meci de o manieră liberă. Este tot ceea ce solicităm: respect pentru toată lumea. Fotbalul trebuie să fie deschis tuturor oamenilor'', spunea marţi seara Valverde. 

Săptămâna trecută, şi preşedintele grupării catalane, Josep Maria Bartomeu, a făcut un apel la calm, respingând chemarea la o manifestaţie a platformei separatiste catalane Tsunami Democratic. 

"Meciul (prevăzut pentru 18 decembrie - n. r.) va avea loc. Nu va fi amânat încă o dată. Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să aibă loc. Traversăm un moment complex în Catalonia, dar este compatibil cu practicarea fotbalului. Lumea va putea veni cu familia, cu prietenii. Eu doresc ca sportivitatea şi susţinerea jucătorilor să aibă câştig de cauză. El Clasico trebuie să fie o sărbătoare a sportului şi a civismului. Să fie pace şi linişte", spunea atunci Bartomeu. 

Cel mai urmărit meci la nivel de echipe de club din lume, El Clasico trebuia iniţial să se dispute pe 26 octombrie, dar a fost amânat din cauza manifestaţiilor care au zguduit Catalonia după condamnarea, la jumătatea lunii octombrie, la închisoare, a nouă separatişti catalani pentru tentativa de secesiune din 2017. 

Platforma separatistă catalană Tsunami Democratic a anunţat o mobilizare "masivă" în jurul arenei Camp Nou, stadionul clubului FC Barcelona, pe data de 18 decembrie, înainte de El Clasico.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.