Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Este un real succes, s-au depăşit aşteptările' - Prefectul Capitalei jubilează după a doua ediție a maratonului vaccinării

Inquam maratonul vaccinarii

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a apreciat că Maratonul Vaccinării, aflat la cea de-a doua ediţie, care se desfăşoară la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională, reprezintă un real succes, potrivit Agerpres.

"Maratonul este un real succes. În urmă cu trei săptămâni (n.r. la prima ediţie a Maratonului Vaccinării) aveam un pic de emoţii. Acum e foarte clar. De această dată va fi un succes. S-au depăşit aşteptările, avem foarte multe persoane care au venit pentru prima dată să se vaccineze. Înseamnă că interesul a rămas acelaşi", a afirmat Alin Stoica.

El a menţionat că vor fi deschise, în continuare, toate centrele de vaccinare din Capitală, cei interesaţi putându-se vaccina, în aceste centre, fără nicio programare.

"Sper eu că nu doar acest Maraton să reprezinte vârful de vaccinare, ci ca lucrurile să meargă în continuare spre bine, în aşa fel încât să ajungem la peste 50% din populaţia Bucureştiului vaccinată şi să ajutăm şi judeţele limitrofe în măsura în care este posibil", a adăugat Alin Stoica.

Citește și: DNA Vigilența lui Dragnea TESTATĂ de un intermediar în afacerea penală `vizită la Trump`...

Peste 1.000 de medici, studenţi, asistenţi medicali şi personal administrativ participă pe bază de voluntariat la ediţia a II-a a Maratonului Vaccinării Bucureşti, care are loc în perioada 28-31 mai, urmând a se încheia luni dimineaţă, la ora 8,00.

Maratonul Vaccinării Bucureşti, ediţia a II-a, este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - Filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV) şi al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI).

La prima etapă a Maratonului Vaccinării Bucureşti, desfăşurată în perioada 7-10 mai 2021, s-au vaccinat 20.360 de persoane.

La cea de a doua ediţie, în curs de desfăşurare, s-au vaccinat până duminică seara, la ora 17,50, un număr de 20.278 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.