Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Estonia a livrat Ucrainei rachete antitanc Javelin

www.twitter.com
Javelin

Estonia a livrat Ucrainei rachete antitanc Javelin, muniție și alt ajutor militar ca parte a celui mai recent pachet al său, a informat Ministerul Apărării din Estonia pe 3 februarie.

Pachetul în valoare de 80 de milioane de euro (86 de milioane de dolari) a fost aprobat în decembrie. Include, de asemenea, mitraliere, diverse vehicule și nave și echipamente de scufundare.

„Mă bucur că un alt pachet de ajutor a sosit în Ucraina și este folosit de apărătorii ucraineni”, a declarat ministrul apărării al Estoniei, Hanno Pevkur.

„Ultimele evoluții din Europa arată că trimiterea de rachete esențiale și alte ajutoare militare către Ucraina continuă pe scară largă și, prin aceasta, împreună cu aliații noștri, transmitem un mesaj clar Kremlinului că vom continua să sprijinim Ucraina până când sfârşitul victorios”.

Tallinn nu dezvăluie cantitatea exactă de echipament militar livrat sau data sosirii acestuia din cauza problemelor de securitate.

Țara baltică, cu o populație de 1,3 milioane de locuitori, este unul dintre principalii donatori militari ai Ucrainei în ceea ce privește cotele din produsul intern brut (PIB), potrivit Institutului Kiel pentru Economia Mondială.

Luând în considerare cel mai recent pachet, contribuțiile de apărare ale Estoniei către Ucraina se ridică la aproximativ 500 de milioane de euro (550 de milioane de dolari) de la începutul războiului la scară largă, ceea ce reprezintă aproximativ 1,4% din PIB-ul țării.

În următorii patru ani, Tallinn este pregătit să aloce 0,25% din PIB pentru asistența militară pentru Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.