Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Estonia l-a convocat pe ambasadorul rus după remarcile lui Vladimir Putin despre orașul Narva

Instagram
Estonia

Estonia l-a convocat vineri pe ambasadorul rus pentru a condamna laudele „complet inacceptabile” ale președintelui Vladimir Putin la adresa unui conducător rus din secolul al XVIII-lea care a capturat un oraș care acum este estonian, potrivit Reuters.

Putin i-a adus joi un omagiu țarului Petru cel Mare, despre care a spus că a recucerit un teritoriu care aparținea Rusiei în timpul unui lung război cu Suedia între 1700 și 1721. Putin a menționat în mod special Narva, care aparține Estoniei, unul dintre cele trei state baltice și membru NATO, potrivit Mediafax.ro.

Ministrul de externe al Estoniei a declarat că ambasadorul Vladimir Lipayev a fost convocat „pentru a condamna recentele declarații ale președintelui Putin ... inclusiv comentariile sale privind orașul estonian Narva”, a precizat acesta într-o declarație.

„Într-un moment în care Rusia... încearcă să distrugă statalitatea și poporul Ucrainei, este, de asemenea, complet inacceptabil”, a adăugat acesta.

Putin a comparat campania lui Petru cel Mare cu „operațiunea specială” prin care Rusia a invadat Ucraina, în 24 februarie.

Estonia a făcut parte din imperiul rus timp de mai bine de două secole înainte de a-și obține independența în 1918. În 1940, Uniunea Sovietică a anexat țara, care nu și-a recăpătat independența decât în 1991.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.