Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Estonia: Manifestaţie împotriva extremei drepte aflate la guvernare

operationworld.com
Estonia

Mai multe sute de estonieni - număr considerabil pentru această ţară cu doar 1,3 milioane de locuitori - au manifestat sâmbătă, la Tallin, pentru a cere demisia guvernului actual, căruia ei îi reproşează prezenţa unui partid de extremă dreapta la guvernare, informează AFP, conform agerpres.ro.

Manifestanţii au adus banderole şi panouri în estoniană, în engleză şi rusă, cu sloganuri precum "Combaterea fascismului este antrenamentul meu cardio" sau "Nu rasismului, nu islamofobiei, nu urii, nu violenţei".

Protestul a fost organizat de mişcarea "Da libertăţii, nu minciunii", înfiinţată atunci când Partidul de Centru al premierului Juri Ratas a iniţiat negocieri de coaliţie cu conservatorii din partidul Isamma şi cu formaţiunea de extremă dreapta EKRE, în martie.

EKRE, eurosceptic, este cunoscut pentru retorica populistă şi anti-imigraţie. Este pentru prima dată după căderea comunismului când un partid de această orientare se află la guvernare în Estonia.

Înainte de manifestaţie, animatorii ei au denunţat membri ai guvernului, pe care i-au acuzat "că insultă şi intimidează medicii, cercetătorii, apărătorii mediului înconjurător, studenţii străini şi minorităţile". "Până acum, singurul grup care a beneficiat de politica guvernului sunt consumatorii de alcool", au afirmat ei într-un comunicat, făcând aluzie la scăderea taxei asupra băuturilor alcoolizate, decisă pentru a-i încuraja pe estonieni să cumpere alcool mai mult în ţara lor decât în Letonia vecină şi să crească vânzările către turiştii finlandezi.

Manifestaţia a fost organizată în ziua de aniversare a referendumului care a decis aderarea ţării la UE.

În jur de zece persoane au participat la Tallin la o altă manifestaţie pentru a cere ieşirea Estoniei din UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.