Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Estonia va avea una dintre cele mai mari achiziții de muniție din istoria sa

Instagram
Estonia

Estonia urmează să comande o „cantitate semnificativă” de muniții care va fi livrată în 2024, pentru a crește distanța atacurilor sale, a declarat sâmbătă Ministerul Apărării.

Membrul NATO și al Uniunii Europene a declarat pe 8 februarie că este de părere că Rusia are încă puterea de a exercita „o presiune militară credibilă” asupra regiunii baltice, unde riscul de securitate a crescut pe termen mediu și lung, scrie Mediafax.

„Munițiile vagabonde”, numite și „drone kamikaze”, se îndreaptă spre ținta lor înainte de a se prăbuși cu viteză și de a detona la impact.

Achiziția unui număr nespecificat de astfel de muniții, care va fi una dintre cele mai mari achiziții din istoria Estoniei, ar trebui să fie încheiată în acest trimestru.

Ea este făcută „pentru a crește semnificativ capacitatea (estoniană) de foc indirect ca urmare a agresiunii rusești”, a precizat Ministerul Apărării.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a reiterat joi că Statele Unite sunt pregătite să apere statele baltice Estonia, Letonia și Lituania, dacă va fi necesar, și că își vor menține prezența militară în regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.