Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Estul Australiei, afectat de vânturi puternice şi valuri uriaşe după inundaţiile devastatoare

www.canoe.com
Ploi Australia

Ploile torenţiale care au provocat inundaţii devastatoare în oraşele de pe coasta de est a Australiei s-au mai domolit vineri, însă o combinaţie de două fenomene meteorologice intense a generat vânturi puternice şi valuri uriaşe în mai multe zone turistice, inclusiv pe plajele din nordul Sydney, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Nivelul apelor scade treptat în oraşele cele mai afectate de inundaţii şi unii locuitori s-au întors la casele lor pentru a face bilanţul daunelor, deşi mai mult de 20.000 de persoane au în continuare ordin de evacuare, au anunţat serviciile de urgenţă.

Zeci de mii de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele săptămâna aceasta, pentru a doua oară în decursul unei luni, după ce ploile torenţiale au provocat viituri şi ieşirea din matcă a râurilor.

Furtunile care au adus cantităţi record de ploaie au determinat guvernul să declare stare de urgenţă naţională în urmă cu o lună.

Deşi ploile s-au mai domolit, Biroul australian de Meteorologie a avertizat că un sistem de joasă presiune în sud-est şi un sistem de înaltă presiune în sud ar putea aduce vânturi cu o viteză de până la 100 km/h până sâmbătă.

Locuitorii din casele de pe malul mării au fost avertizaţi în legătură cu formarea de valuri uriaşe. Rafale de vânt de până la 102 km/h au fost înregistrate la Murrurundi, la circa 300 km nord-vest de Sydney.

Bilanţul deceselor din cauza ploilor care au căzut de la începutul acestei săptămâni a crescut vineri la trei, după ce o femeie în vârstă de 55 de ani care fusese dată dispărută în nordul statului New South Wales a fost găsită moartă, a anunţat poliţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.