Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Estul oraşului Alep este bombardat violent

Bombardamente violente au fost reluate miercuri în Alep, al doilea oraş ca mărime din Siria, cu lovituri de artilerie ale regimului împotriva ultimului refugiu al rebelilor în acest oraş, relatează corespondentul AFP de la faţa locului, conform agerpres.

Jurnalistul AFP care se află în sectorul rebel al oraşului a văzut un tanc al regimului de la Damasc trăgând violent în direcţia celor câteva cartiere aflate încă în mâna insurgenţilor din Alep, unde un acord pentru evacuarea civililor şi combatanţilor anti-regim a fost suspendat.

Franţa solicită observatori ONU la Alep

Aliatul rus al preşedintelui Bashar al-Assad i-a acuzat pe rebeli că au declanşat ostilităţile, în timp ce susţinătorul opoziţiei, Turcia, a criticat trupele regimului de la Damasc şi ale aliaţilor săi.

Acordul pentru evacuare ar fi permis miilor de civili şi rebeli să părăsească ultimele cartiere deţinute de insurgenţi în Alep, unde aceştia sunt asediaţi de peste patru luni de armata siriană, ducând lipsuri majore.

După o pauză de mai multe ore, bombardamentele violente au fost reluate împotriva acestor cartiere, au precizat corespondenţi ai AFP şi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Pierderea Alep, principalul bastion al rebelilor în Siria şi simbol al revoltei, va marca sfârşitul rebeliunii în acest oraş, a cărui parte estică a fost cucerită de insurgenţi în 2012. În acelaşi timp, ea va reprezenta cea mai importantă victorie a regimului de la Damasc de la începutul războiului, în 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.