Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ether este mai popular decât Bitcoin în Singapore. Aproape patru din cinci deținători de criptomonede dețin această monedă (studiu)

coindesk.com
ethereum bitcoin criptomonede

A fi o țară prietenoasă cu criptomonedele a dat roade în ceea ce privește adopția, așa cum a dezvăluit un nou studiu despre Singapore.

„Raportul privind starea criptografiei din Singapore 2021”, realizat de schimbul de criptomonede Gemini în parteneriat cu CoinMarketCap și Seedly, a constatat că mai mult de două treimi dintre singaporezii care au investiții financiare dețin în prezent cripto.

Raportul, care a eșantionat 4.348 de adulți cu sediul în Singapore, care se autoidentifică ca având sau fiind interesați de produse personale de finanțare și investiții, arată că 67% dintre respondenți dețin în prezent active criptografice.

În timp ce unul din cinci posesori de criptomonede sunt femei, studiul prezintă titularul criptomonedelor din Singapore ca „bărbat în vârstă de 29 de ani cu un venit mediu anual al gospodăriei de aproximativ 51.968 dolari Singapore (38.456 dolari) pe an”.

În ceea ce privește distribuția activelor criptografice deținute de investitorii din Singapore, Ether ( ETH ), criptomoneda nativă a blockchain-ului Ethereum, preia un avantaj clar cu 78% ca fiind cea mai populară criptomonedă, în timp ce 69% dintre deținătorii de criptomonede dețin Bitcoin ( BTC ). Cardano ( ADA ) și Binance Coin ( BNB ) urmează primele două cu 40%, respectiv 31%. Unul din patru investitori deține XRP și Tether ( USDT ), potrivit sondajului.

Raportul arată că interesul oamenilor pentru cripto a crescut parțial din cauza pandemiei COVID-19, întrucât 67% dintre deținătorii de cripte au investit mai mult în timpul pandemiei pentru a acoperi inflația sau pentru a investi veniturile disponibile crescute din cauza blocării.

Pe de altă parte, lipsa de cunoștințe și înțelegere este factorul principal care descurajează proprietarii care nu sunt cripto-investitori în clasa de active. Volatilitatea piețelor cripto, natura riscantă a investițiilor cripto și lipsa supravegherii reglementare au fost, de asemenea, remarcate ca bariere în calea investițiilor.

Un alt studiu cu un grup mai mic de eșantionare a dezvăluit recent că 46% dintre singaporezi intenționează să cumpere active digitale în următoarele 12 luni . Cu un impozit pe câștiguri de capital zero pe veniturile din criptomonede, Singapore s-a impus ca un hub pentru cripto și blockchain în regiunea Asia Pacific .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.