Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Etiopia a confirmat bilanţul victimelor după alunecarea de teren. 65 de morţi şi zeci de dispăruţi

Cel puţin 65 de persoane şi-au pierdut viaţa, câteva zeci au fost rănite, iar numeroase locuinţe improvizate au fost distruse în urma alunecării unui munte de gunoi produsă sâmbătă seara la cea mai mare groapă de depozitare a deşeurilor din Etiopia, aflată la periferia capitalei Addis Abeba, informează Reuters, potrivit agerpres.

Alunecarea de teren a distrus 49 de locuinţe şi a cauzat rănirea a 28 de persoane, a anunţat Amare Mekonen, purtător de cuvânt al municipalităţii. Potrivit locuitorilor din zonă, zeci de alte persoane sunt în continuare date dispărute, iar la faţa locului, rudele şi salvatorii căută în mormanul de gunoi fetid strigând numele celor îngropaţi de vii când muntele de deşeuri şi reziduuri care s-a prăbuşit peste casele improvizate.

Rusia intervine în Libia. Trupe de commando aşteaptă ORDINUL la graniţă

Sute de persoane trăiesc în zona gropii de gunoi Reppi supranumită Koshe - care înseamnă "murdărie" în argou - principala lor sursă de hrană şi de obiecte reciclabile pe care le valorifică pentru a-şi asigura subzistenţa.

Luni, salvatorii şi buldozerele căutau supravieţuitori în mormanele de gunoaie, iar sute de persoane au împânzit locul plângând şi rugându-se, precizează sursa citată.

Unii dintre voluntari au acuzat autorităţile locale pentru această tragedie. "Am avertizat autorităţile de mai bine de zece ani în timp ce mormanul de gunoi s-a mărit. Nu am primit nici un răspuns. Este o neglijenţă criminală", a declarat jurnaliştilor Taye Woldeamanuel, în vârstă de 48 de ani, a cărui soră a scăpat ca prin minune după alunecarea de teren.

Primarul din Addis Ababa, Diriba Kuma, a declarat că 37 de persoane au fost salvate şi au primit ajutor medical, potrivit Today.ng. ''Pe termen lung, vom desfăşura o operaţiune de relocare pentru persoanele care trăiesc aici'', a spus acesta.

Koshe este de peste 40 de ani principalul loc de descărcare a gunoaielor din Addis Abeba, capitală cu patru milioane de locuitori şi o creştere demografică galopantă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.