Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Etiopianul Sisay Lemma a realizat a patra performanţă din istorie la maraton

captura youtube
atletism

Etiopianul Sisay Lemma a câştigat duminică maratonul de la Valencia (Spania), în 2 h 01 min 48 sec, timp care reprezintă a patra performanţă mondială din istoria acestei probe de 42,195 km, informează AFP, potrivit Agerpres.

El a stabilit cu această ocazie un nou record al maratonului de la Valencia, depăşindu-l pe cel reuşit anul trecut de kenyanul Kelvin Kiptum, care a avut un debut remarcabil pe această distanţă, înainte de a doborî recordul mondial, în această toamnă.

Lemma, în vârstă de 32 de ani, i-a devansat pe kenyanul Alexander Mutiso (2h03:11) şi pe etiopianul Dawit Wolde (2h03:48) în cursa de duminică.

Legenda etiopiană a curselor de fond, Kenenisa Bekele (41 de ani), s-a clasat pe poziţia a patra, în 2h04:19, în timp ce ugandezul Joshua Cheptegei, triplu campion mondial la 10.000 m, care şi-a făcut debutul la maraton, a clacat rapid, încheind cursa în 2h08:59.

La feminin, maratonul de la Valencia s-a încheiat cu victoria etiopiencei Worknesh Degefa (2h15:51), urmată de compatrioatele sale Almaz Ayana (2h16:22) şi Hiwot Gebrekidan (2h17:59).

Renumit pentru parcursul său ultrarapid, propice obţinerii de timpi buni, în condiţii meteorologice ideale pentru luna decembrie, maratonul de la Valencia a reuşit la start mulţi alergători dornici să realizeze baremul olimpic (2h08:10 pentru bărbaţi şi 2h26:50 pentru femei).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.