Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Nicolicea îi arată pisica lui Klaus Iohannis: cum se va tranșa la CCR războiul dintre Palate

Inquam Photos / Octav Ganea
Eugen Nicolicea

Deputatul PSD, Eugen Nicolicea, arată că președintele Klaus Iohannis și liderii PNL interpretează greșit Constituția pentru a forța alegerile anticipate. Nicolicea susține că, în această situație, este un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Administrația Prezidențială, iar acesta va fi tranșat la Curtea Constituțională.

Citește și: SURSE - PSD a stabilit planul: cum vor MĂCELĂRI valul de OUG-uri date de Guvern

”Articolul 89 alin. (1) din Constituție prevede dizolvarea Parlamentului ca un MIJLOC DE REZOLVARE A CRIZEI GUVERNAMENTALE, nerezolvată de către Parlament ca urmare a faptului că Parlamentul nu a acordat votul de încredere unui Guvern, după două încercări eșuate și trecerea unui număr de 60 de zile, SCOPUL fiind alegerea unui nou Parlament care SĂ POATĂ REZOLVA CRIZA.

Președintele României, primul ministru și numeroși lideri politici încalcă sensul articolului 89 alin.(1) din Constituție, declarând deschis că au ca SCOP ”alegeri anticipate”, folosind, ca MIJLOC, NEREZOLVAREA CRIZEI GUVERNAMENTALE mai mult de 60 de zile.

Dacă președintele României va respinge propunerea de premier făcută de o majoritate parlamentară, așa cum a declarat, va declanșa un conflict juridic de natură constituțională ÎMPIEDICÂND FORMAREA UNUI GUVERN, cu scopul declarat de a dizolva Parlamentul și a ajunge la ”alegeri anticipate”.

Dacă președintele României îl va nominaliza drept premier pe Ludovic Orban, va încălca și voința Parlamentului, care tocmai i-a retras încrederea acestuia prin recenta moțiune de cenzură.”, scrie Eugen Nicolicea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.