Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Nicolicea indică MUTAREA DUBLĂ A GUVERNULUI după scrisoarea lui Iohannis

antena3.ro
nicolicea-eugen

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea (PSD), a declarat joi, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, după ce președintele Klaus Iohannis a motivat refuzul numirii miniștrilor propuși la Dezvoltare și Transporturi, că Guvernul ar trebui să ia două măsuri: să trimită și cazierul candidaților dar să sesizeze și Curtea Constituțională.

„Dl Președinte mereu mai caută să mai găseasca cate o chestiune ca sa tot intarzie numirile. Am sa dau exemplu, aceste solicitari ca trebuie sa prezinti dovezi privind cazier, incompatiblitati, nu au existat in niciun dosar pana acum. De asemenea, la primul refuz, au fost propuneri acceptate in care nu au avut asemenea conditii si Președintele i-a numit, iar Laufer a fost respins că nu a avut aceste condiții, i s-a dat apă la moară că a fost discriminat.

Dna Olguta Vasilescu tot la primul refuz nu a fost respinsa pe principii de legalitate ci pentru ca nu ar avea expertiza necesara, de unde putem sa credem ca a avut cazier la dosar dar s-a pierdut pe drum, ca a doua oara a venit cu aceasta propunere, sau putem sa presupunem, ceea ce este adevarat, că aceasta chestiune cu cazierul a fost inventata ulterior primei respingeri.

Calea de urmat. Evident ca nimeni nu se opune sa-i depuna si cazierul respectivului, dar in nicio lege nu spune ca la rangul de ministru trebuie sa depui dovada ca ai cazierul curat, ca nu incompatibil, mai ales ca la incompatibilitate functioneaza prezumtia de nevinovatie.

In plus, dna Olguta Vasilescu a fost ministru, daca ar fi fost in stare de incmpatibilitate trebuia sa fie data afara de premier. De asemenea, daca ar fi avut condamnari acesta era cauza de incetare a mandatului si dl Presedinte ar fi trebuit sa o revoce, din moment ce nu a facut-o inseamna ca nu este. Pe cale de consecinta, e ca in povestea aia, daca ai tigari, ai chibrituri, la sfarsit nu ai basca.

Ce sa se retrimită? Este o inventie. Punctul meu de vedere este sa se trimita si cazierul dar simultan sa fie facuta si sesizare la Curtea Constitutionala pentru ca CCR sa marcheze aceste incalcari de natura constitutionala”, a declarat Eugen Nicolicea pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.